Der Spiegel: Németország nem bízik Zelenszkijben

ZELENSZKIJ, Volodimir
Harkiv, 2022. május 29. Az ukrán elnöki sajtóhivatal felvételén Volodimir Zelenszkij ukrán elnök látogatást tesz a kelet-ukrajnai Harkivban 2022. május 29-én. Zelenszkij az orosz invázió február 24-i kezdete óta először látogatott a keleti frontvonalra. MTI/EPA/Ukrán elnöki sajtóhivatal
Vágólapra másolva!
Meg nem nevezett tisztviselők szerint Olaf Scholz kancellár kormányán belül attól tartanak, hogy Kijev esetleg betörést indíthat orosz területre.
Vágólapra másolva!

Németország „történelmi okokra" hivatkozva habozott tankokat küldeni Ukrajnába az orosz erők ellen – mondták kormányzati források a Der Spiegel magazinnak.

A meg nem nevezett tisztviselők szerint Olaf Scholz kancellár kormányán belül attól tartanak, hogy Kijev túlságosan elbizakodottá válhat, ha sorozatos győzelmeket arat, és esetleg betörést indíthat orosz területre.

- írta pénteken a Der Spiegel.

Az ukrán elnöki sajtóhivatal felvételén Volodimir Zelenszkij ukrán elnök Forrás: MTI/EPA/Ukrán elnöki sajtóhivatal/-

Az a félelem, hogy német fegyvereket küldenének Oroszországba, „rávilágít arra, hogy Berlinben bizonyos bizalmatlanság uralkodik Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel szemben". És ez is az egyik oka annak, hogy a németországi hadiipar nem kapott engedélyt harckocsik szállítására - írja a Mandiner a lapra hivatkozva.