Hajtóvadászat indult Japánban egy majom után, aki két hét alatt tíz emberre is rátámadt

A 40-50 cm elérő vadmajom gyerekeket is megsebesített.
Vágólapra másolva!
A japán rendőrség hajtóvadászatot indítottuk az után a vadmajom után, aki két hét leforgása alatt 10 emberre is rátámadt. Csapdákat helyeztek el és figyelmeztették az embereket, hogy zárják be az ablakaikat. 
Vágólapra másolva!

A támadások július 8-án kezdődtek az ország délnyugati részén fekvő Jamagucsi prefektúra Ogori kerületében.

A legsúlyosabb eset, amiről bejelentés érkezett, hogy a majom behatolt egy családi házba és rátámadt egy csecsemőre.

Hirtelen megfordultam, és azt láttam, hogy egy majom megragadta a padlón játszó gyerekemet a lábánál fogva. Úgy tűnt, mintha ki akarta volna rángatni – modta a baba édesanyja a helyi médiának.

A majom ez után a közelben lévő emberekre is rátámadt, sőt egy óvodába is bement, ahol egy négyéves kislányt támadt meg.

A helyi rendőrség fokozott készültségben van, és csapdákat állított, hogy elkapják a 40-50 centit is elérő állatot. Figyelmeztetést adtak ki, hogy lehetőleg mindenki zárja az ablakokat.

A polgármesteri hivatal szórólapokat terjesztett, hogy felhívja a lakosság figyelmét az elszabadult és közveszélyes majomra - írja a The Guardian.

Az egyik közszolgálati televízió szerint május óta körülbelül 40 majmot észleltek a területen.

Nem ők az egyetlen vadon élő állatok, amelyek éberségre kényszerítették Japánban az embereket.

Az elmúlt években több medve- és vaddisznótámadás is történt országszerte.

Tavaly egy vaddisznó súlyosan megsebesített egy féltucat embert egy hirosimai parkban, mielőtt agyonlőtték volna.

Az élelemhiány és a megműveletlen termőföldek is szerepet játszanak abban, hogy ezek az állatok kiszorulnak a saját életterükről és az emberek közelébe merészkednek.

Hokkaidón tavaly 2197-re emelkedett a területre tévedt medvék száma, ami 381-el több, mint az előző évben. 2020-ban egy fekete medve több mint 12 órát töltött egy bevásárlóközpontban Ishikawa prefektúrában, mielőtt agyonlőtte volna egy helyi vadász.