Négy ember kritikus állapotban van egy helyi idő szerint csütörtök esti villámcsapás miatt, ami közvetlenül a Fehér Házzal szemben lévő parkban történt.

A washingtoni tűzoltóság és sürgősségi orvosi szolgálat szóvivője, Vito Maggiolo elmondta, hogy a hivatal munkatársai helyi idő szerint nem sokkal 19 óra előtt találták meg az áldozatokat életveszélyes sérülésekkel a Lafayette Square-en - írja a CBSNews.

Az azonosítatlan személyeket - két felnőtt férfit és két felnőtt nőt - kritikus állapotban szállították a környékbeli kórházakba.

Emergency personnel respond to people injured after an apparent lightning strike at Lafayette Park in Washington, DC, on Aug. 4, 2022.

A Secret Service és az amerikai parkrendőrség tisztjei szemtanúi voltak a villámcsapásnak, és a tűzoltók és a sürgősségi orvosi személyzet megérkezése előtt megkezdték az áldozatok ellátását, mondta Maggiolo.

Az NBC News megkereste a Fehér Házat, a Nemzeti Parkszolgálatot és a Secret Service-t, hogy kommentálják a történteket.

Nem sokkal az eset előtt a helyi Országos Meteorológiai Szolgálat felsőfokú viharjelzésre adott ki figyelmeztetést, melyben felhívták a figyelmet, hogy Washingtonban jégeső és akár 60 mérföld/órás széllökések is előfordulhatnak.