A romániai Kolibica-tóba zuhant egy kisrepülő, a pilóta meghalt

kisrepülőgép, Beszterce-Naszód megye, Kolibica-tó, zuhant
Vágólapra másolva!
A Beszterce-Naszód megyei Kolibica-tóba zuhant vasárnap reggel egy kisrepülőgép a Maszol.ro szerint. Az első hírek még arról szóltak, hogy ketten megsérültek és az egyikük öntudatlan állapotban van. Mostanra viszont kiderült, hogy közel száz percig próbálták újraéleszteni a pilótát a mentősök, de nem sikerült neki.
Vágólapra másolva!

A helyi katasztrófavédelmi felügyelőség mentőegységeket és egy SMURD-helikoptert küldött oda, ahol a gép a vízbe esett. Raed Arafat államtitkár, az országos katasztrófavédelem vezetője délelőtt még arról beszélt a központi román sajtónak, hogy küzdenek a pilóta életéért. A szemtanúk azt mondták,

a 60 éves férfi többször rendkívül alacsonyan repült át a tó felett a kisgéppel, aztán a vízbe zuhant.

Az életmentést egy, a tónál szabadságát töltő mentős kezdte meg, és addig nem hagyta abba, míg kollégái meg nem érkeztek. A helyi hírportálon azt írták, a pilóta szervezete eleinte reagált a beavatkozásokra, de a szíve folyamatosan leállt.

Négyszer sikerült újraéleszteni, de mindig elvesztették, 100 perc után már nem adott életjeleket, ezért halottnak nyilvánították.

A pilóta útitársa egy német állampolgár volt, aki könnyebb sérüléseket szerzett.

A 45 éves férfi nem akart kórházba menni, de a mentősök ragaszkodtak az alapos kivizsgálásához, mivel pánikroham tört rá a baleset után. Mint kiderült, ő végig magánál volt, sőt a baleset után még arra is képes volt, hogy kiússzon a partra.