Ritka medúzát láttak New Jersey partjainál

Mauve stinger jellyfish (Pelagia noctiluca) below the surface, Napoli, Tyrrhenian Sea Pelagia noctiluca Low angle shot Underwater shot Temperate sea Pelagia Mauve stinger jellyfish (Pelagia noctiluca) December Campania Water surface Tyrrhenian Sea Black b
Mauve stinger jellyfish (Pelagia noctiluca) below the surface, Napoli, Tyrrhenian Sea (Photo by Pasquale Vassallo / Biosphoto / Biosphoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A többi fajtánál veszélyesebb medúzákat láttak New Jersey-ben - írja a Fox News.
Vágólapra másolva!

Világító medúzák jelentek meg New Jersey partjainál. Ezek a rózsaszínű medúzákat "éjszakai fénynek" is nevezik világító testük miatt.

Pelagia noctiluca, azaz világító medúza Forrás: Biosphoto via AFP/Pasquale Vassallo / Biosphoto/Pasquale Vassallo

Más medúzákkal ellentétben nemcsak a csápjaikkal, hanem egész testükkel csípni tudnak, ezért különösen veszélyesek. Általában trópusi éghajlaton fordulnak elő, ezért meglepő, hogy New Jersey-ben észlelték őket.

A helyi hatóságok ezért óvatosságot és fokozott figyelmet kérnek a lakosságtól. Ugyan nem halálos, de a csípése sokkal fájdalmasabb, mint amit a többi medúza okoz: akár két hétig is fájhat, és a hege is megmarad. Az ilyen sebeket ecettel érdemes kezelni víz és jég helyett, amik csak segítik a méreg terjedését.