Bemutatták III. Károly királyi monogramját tartalmazó grafikát

Vágólapra másolva!
Felfedték III. Károly király monogramját tartalmazó grafikát, mely csak a gyászidőszak végét követően kerül hivatalosan használatba. 
Vágólapra másolva!

Az új grafikát a király személyesen választotta ki a College of Arms által készített számos minta közül. A képet a kormányhivatalok és az állami dokumentumokon használják.

A monogramban a római III-as, magát harmadik Károlyt, a "C" és "R" betűk pedig a latinból eredeztethető Rexet, azaz a királyt szimbolizálják,

ezáltal egy új korszakot jelölve, felváltva II. Erzsébet királynő "E II R"-jét.

A gyászidőszak végét követően kezdik majd el használni Károly király új monogramját.

Az új uralkodó személyesen első alkalommal kedden a Buckingham-palota postaszobájában használja majd az új aláírást.

A monogramnak van egy skót változata is, mely annyiban tér el, hogy a skót korona látható rajta.

Más változások is várhatók Károly király új uralkodásának jegyében:

A Bank of England szerint a III. Károly király portréját ábrázoló új bankjegyek várhatóan 2024 közepére kerülnek forgalomba - írja a BBC.

Az ezen szereplő képet még ez év vége előtt nyilvánosságra hozzák.

A királyi pénzverde szerint új érméket fognak gyártani, amik a bankok és posták keresletével összhangban fognak megjelenni. A használatbavételük dátuma még nincs meghatározva.

A Királyi Pénzverde Múzeum szerint az a hagyomány, hogy az új uralkodó profilja az érméken az elődjével ellentétes irányba néz majd.

A meglévő bankjegyek és érmék továbbra is érvényesek maradnak, a Károly- és Erzsébet-bankjegyek és érmék egymás mellett kerülnek felhasználásra. A királyi pénzverde szerint megközelítőleg 27 milliárd érme van forgalomban Erzsébet királynő uralkodása idejéből.

A Royal Mail (Brit Királyi posta) szerint a Károly királyt ábrázoló új bélyegek a jelenlegi bélyegkészletek kimerülése után kerülnek csak forgalomba.