Járókelőket késelt egy migráns egy francia kisvárosban, hat súlyos sérült

késelés, Chateau-Thierry
Vágólapra másolva!
Hat embert, köztük a saját anyját és testvérét késelt meg egy férfi péntek este egy francia kisvárosban. A rendőrök úgy tudták megfékezni a támadót, hogy rálőttek, a migránshátterű férfi azonban még sérülten is tovább futott, majd egy imaszőnyeget és egy Koránt elővéve kezdett imádkozni.
Vágólapra másolva!

Egy férfi péntek este egy francia kisvárosban, Château-Thierryben hat embert, a saját édesanyját és a testvérét, valamint négy járókelőt késelt meg, mielőtt a rendőrök lőfegyverrel megfékezték - közölte a prefektúra és egy, az ügyhöz közel álló forrás.

A férfit a lábán találták el a rendőrök, de még 150 méteren át folytatta a menekülést, "mielőtt megállt, hogy elővegyen a táskájából egy imaszőnyeget és egy Koránt", majd térdelve elkezdett imádkozni, így tudták letartóztatni

– mondta el az üggyel kapcsolatban Julien Morino-Ros ügyész. Erről több videó is felkerült a közösségi oldalakra.

Sajtóhírek szerint a férfi otthon kezdte ámokfutását, ahol édesanyjára és testvérére támadt, majd az utcán késelt meg négy járókelőt. Egyiküknek a torkát akarta elvágni.

A hat 11 és 46 év közötti áldozatot kórházba szállították, már nincsenek életveszélyes állapotban, a támadó testvére azonban intenzív ellátásra szorul, közölte az ügyész. Hozzátette, hogy a késelőt, szintén ellátták és nincs életveszélyben.

A FranceBleu arról is ír, hogy az ügyész tájékoztatása szerint nem találtak iszlám radikalizmusra utaló jeleket, ugyanakkor

tájékoztatták a terrorizmus ellenes ügyészséget is az ügyről.

Jelenleg a rendőrség gyilkossági kísérlet miatt nyomoz.

– írta a Twitteren a város polgármestere, Sébastien Eugène.