Paintballal lövik a farkasokat Hollandiában, így akarják megszelídíteni őket - videó

Vertical ANIMAL WILDLIFE PARK ILLUSTRATION WOLF
A Canadian timber wolf is seen at Sainte-Croix the animal park on July 29, 2021, in Rhodes, northeastern France. (Photo by JEAN-CHRISTOPHE VERHAEGEN / AFP)
Vágólapra másolva!
Hollandia egyes részein engedélyezik a farkasok paintballokkal való lövését, hogy az állatok szelídebbé váljanak, és távolságtartóbbak legyenek az emberekkel szemben – közölték a hatóságok.
Vágólapra másolva!

Az utóbbi időben a farkasok kevésbé félnek az emberektől, így komoly veszélyt jelenthetnek – írja a BBC. Arnhemben sokan félnek, hogy rájuk támadnak az állatok.

Illusztráció Forrás: AFP/Jean-Christophe Verhaegen

Így a városban olyan döntést hoztak a vezetők, amellyel azt szeretnék elérni, hogy az állatok legalább 30 méteres távolságot tartsanak az emberektől:

paintballal lövik a farkasokat, a színes festéknek köszönhetően pedig az erdőőrök is látják, melyik állatot találták már el.

A nem mindennapi döntést azután hozták, hogy a közösségi oldalakon elterjedt egy videó, amin egy farkas egy család mellett sétál el a Hoge Veluwe Nemzeti Parkban.

A helyi önkormányzat közleménye szerint ez nem jelenti azt, hogy bárki aki paintballal rendelkezik, az elindulhat a parkba és elkezdhet farkasokra lőni. Az intézkedés bevezetésének időpontjáról még nem nyilatkoztak, de azt csak az arra jogosultak hajthatják majd végre.