Életeket mentett egy tanzániai halász a Viktória-tóba zuhant repülőgép roncsainál

Vágólapra másolva!
Korábban az Origo is beszámolt róla, hogy 19 ember meghalt egy repülőgép balesetben, amikor vasárnap Tanzániában a bukobai repülőtértől nem messze egy gép a Viktória-tóba zuhant. Egy halász életmentő akciót próbált végrehajtani a katasztrófa helyszínén.
Vágólapra másolva!

Majaliwa Jackson egyike volt azoknak a helyi halászoknak, akik megpróbálták megmenteni a repülőgépen rekedt utasokat. A pilótafülkében rekedt pilóták mentése során a férfi majdnem életét vesztette.

Majaliwa Jacksont hivatalosan is hősnek nyilvánították, 1 millió tanzániai shillinget (több mint 170 ezer forintot) és állást is ajánlottak neki a tűzoltóságnál.

Bukoba városában lévő kórházi ágyáról a BBC-nek nyilatkozva a férfi elmondta, hogy először pánikba esett, amikor látta, hogy az utasszállító rossz irányt vett, mielőtt belezuhant a tóba. Három horgásztársával a helyszínre sietett, és

egy evezőevel próbálta kinyitni a hátsó ajtót, aminek köszönhetően a gép hátsó részén utazók ki tudtak menekülni.

Ezt követően lemerült a vízbe és a pilótafülképen rekedt kapitánnyal próbált kommunikálni.

A fülke vészkijáratára kötött egy kötelet, amit egy csónakhoz rögzített és azzal próbálta meg húzni, de a kötél elszakadt arcon ütötte és eszméletét vesztette.

A következő amire ez után emlékszik, hogy a kórházban ébredt. Mindkét pilóta a 19 halálos áldozat között van.

Tanzánia legnagyobb magán légitársasága, a Precision Air repülőgépe zuhant le a tó partján.

A Precision Air szerint a fedélzeten tartózkodó 43 ember közül 24 ember élte túl a balesetet.

A gyászolók hétfőn a bukobai futballstadionban tartott istentiszteleten tisztelegtek az áldozatok emléke előtt.

Tanzánia miniszterelnöke, Kassim Majaliwa is részt vett a gyászistentiszteltet. Korábban azt nyilatkozta, hogy átfogó vizsgálatot indítanak a baleset okainak tisztázása érdekében.