Orvosnak adta ki magát egy szakács - megölt 12 embert

Vágólapra másolva!
Orvosnak öltözve oltotta az időseket, sokuknak az életébe is került. Mindezek ellenére "Iván" még mindig szabadlábon van, ügyét a szlovák bíróság most tárgyalja újra.
Vágólapra másolva!

Ismét bíróság tárgyalja annak a férfinak az ügyét, aki orvosnak öltözve több embert is „kezelt" egy idősotthonban. – írja a Bors.

Az eredetileg szakács végzettségű férfi több alkalommal is infúziókat, gyógyszereket és injekciókat adott be „pácienseinek", akik egy szlovákiai idősotthon gondozottjai voltak.

Biháry Iván bár szakács volt, de három címet a nevéhez rendelt, többek között a pszichológia és az orvostudomány doktorának adta ki magát.

A szlovák televíziónak sikerült a férfiról munka közben készült felvételeket is szereznie, ezeken is látszik, hogy injekciókat és infúziót is adott a betegeknek.

Mindemellett gyógyszerekkel és ópiátokkal is ellátta az időseket.

– mondta a férfi a szlovák kereskedelmi csatorna, a Markíza riporterének a bíróság folyosóján.

A bíróságon a páciensek egészségének megkárosításával és HIV terjesztésével is vádolják

Bűntársa is volt az önjelölt gyógyítónak, Pútik Vanessa személyében, aki takarítónőként dolgozott, mielőtt ápolónővé lett a férfi mellett.

Forrás: Markiza

A fiatal nőt Iván képzettség nélkül alkalmazta mint nővért:

Vanessa elvégezte az általános iskolát, majd állítólag egy egyhónapos ápolói tanfolyamot.

Ő végül beismerte bűnösségét és a rendőröknek azt is elmondta, hogy "praktizálás" közben kábítószert is fogyasztottak.

– teszi hozzá a szakács.

Pútik Vanessa csupán az általános iskolát végezte el, mégis nővérként dolgozott. Forrás: Markiza

Az egyik volt kollégája az öregotthonból elárulta, nagyon sok ember halála szárad a lelkükön.

– mondja el Jana.

Az egyik beteg lánya is nyilatkozott, aki elmondta, anyját túladagolták és gyakran magáról sem volt tudomása. Amikor ez mind kiderült, néhány ügyfél maradványait exhumálták. Egy nő szervezetében olyan anyagot fedeztek fel, amelynek semmi keresnivalója nem lett volna ott.

A rendőrség egy év alatt befejezte a nyomozást, majd az ügy bíróság elé került. A folyamat már a végén járt, amikor a kirendelt bíró nyugdíjba vonult.

Az aktáit átosztották, és az ügy egy másik bíró elé került. Állítólag Pútik Vanessa beleegyezett a bíró cseréjébe és az eljárás folytatásába, Biháry viszont nem. Ez azt jelenti, hogy a meghallgatás elején először ezt a kérdést kell tisztázniuk. Ha Biháry ebbe nem egyezik bele, az új bírónak elölről kell kezdenie az egész nyomozási folyamatot.

Mindketten nyolc év börtönbüntetésre számíthatnak a betegek egészségügyi megrontásáért , Biháry pedig plusz tizenkét év börtönt kaphat HIV terjesztése miatt.