Leégett egy rendőrségi bizonyítékraktár New Yorkban, többen megsérültek

Vágólapra másolva!
Nyolc ember szenvedett könnyebb sérüléseket egy tűzben a New York-i rendőrség egyik létesítményében, ahol bűncselekmények helyszínén talált DNS-bizonyítékokat tárolnak.
Vágólapra másolva!

Nyolc ember szenvedett könnyebb sérüléseket kedden a New York-i rendőrség egy olyan raktárában keletkezett tűzben, ahol a bűnügyi helyszínekről származó DNS-bizonyítékokat, autókat, e-bike-okat és motoros robogókat tárolnak - írja a Huffpost.

A tűz az Erie Basin Auto Poundi raktárépületben keletkezett, amely a brooklyni vízparton található, kedden, helyi idő szerint délelőtt 10 óra 30 perc körül - közölte John Hodgens, az FDNY osztályvezetője.

A tűz gyorsan terjedt, így a tűzoltóknak ki kellett vonulniuk az épületből, és kívülről kellett küzdeniük ellene - mondta Hodgens.

Az oltásban drónok, valamint a kikötőből a raktárba vizet permetező hajók is részt vettek.

A tűz, amely kilométerekre látható füstfelhőt bocsátott ki, kedd délután még mindig égett, és napokig is eltarthat, mire sikerül eloltani - mondta Hodgens.

Police Chief of Department Jeffrey Maddrey, who joined Hudgens at a briefing at the fire scene, said the facility is used to store DNA evidence from crime scenes as well as e-bikes, motorbikes and cars

Három tűzoltó, három mentőápoló és két civil szenvedett kisebb sérüléseket.

Jeffrey Maddrey rendőrfőnök elmondta, hogy a létesítményt a bűnügyi helyszíneken talált DNS-bizonyítékok, valamint e-biciklik, motorkerékpárok és autók tárolására használják.

Maddrey elmondta, hogy amint a tüzet sikerült megfékezni, a rendőrség szakemberei bemennek, és megnézik, mi semmisült meg, és mi az ami megmenthető.