Gyurcsányné szövetségese is nyakig benne van a brüsszeli korrupciós botrányban - videó

Vágólapra másolva!
Gyurcsányné egyik legnagyobb európai parlamenti szövetségesének kabinetfőnöke sajtóinformációk szerint többször is együtt nyaralt és bulizott Eva Kailival - minderről egy spanyol lap számolt be. Iratxe García Pérez, a szocialisták európai parlamenti frakcióvezetője persze mélyen hallgat a nagyon súlyos összefonódásról, pedig képeket is csatoltak a tényfeltáró íráshoz. 
Vágólapra másolva!

Iratxe García Pérez, az európai szocialisták frakcióvezetőjének kabinetfőnöke (Laura Ballarin) és Eva Kaili között szoros kapcsolat állt fenn, mivel együtt nyaraltak egy vitorláshajón - derült ki hispanidad.com cikkéből. Mindehhez képeket és videókat is mellékeltek.

Laura Ballarín (középen) és Eva Kaili egy közös nyaraláson Forrás: Origo

Miután megjelentek ezek a képek, Iratxe Garcia teljesne elnémult és nem kívánt nyilatkozni arról, hogyan lehetséges, hogy a kabinetfőnöke egy súlyos korrupciógyanúba került személlyel nyaralt.

Sajtóinformációk szerint ezek a nyaralások 2018-2021 között történhettek.

Forrás: Origo

Iratxe Garcia személye azért érdekes, mivel Gyurcsányné egyik legszorosabb szövetségese az EP-ben. 2022 márciusában, nem sokkal az ukrajnai háború kirobbanását követően a szocialista politikus Magyarországon járt a Gyurcsány-párt meghívására.

Korábban közös kép is készült Gyurcsánynéról és Iratxéról.

Iratxe Garcia jobbról a második, Gyurcsányné mellett Forrás: Origo

2021 októberében pedig Gyurcsánynét személyesen támogatta Iratxe Garcia a baloldali előválasztásnak nevezett színjáték második fordulójában.

Forrás: Dobrev Klára/Facebook)

Hatalmas baloldali korrupciós botrány

Mint arról korábban beszámoltunk, Eva Kaili szocialista EP-képviselőt Belgiumban vád alá helyezték egy Katar javára elkövetett korrupciós ügy miatt. Az Európai Parlament korábbi alelnöke ezért Belgiumban börtönbe került. Később vádat emeltek Kaili és három másik európai parlamenti képviselő ellen, akiket azzal vádolnak, hogy állítólag kenőpénzeket fogadtak el, hogy befolyásolják a Katarral kapcsolatos brüsszeli döntéseket. Mindannyiukat bűnszervezéssel, pénzmosással és korrupcióval vádolják.