Lezuhant egy katonai repülőgép a Fülöp-szigeteken - fotó

SF-260, Fülöp-szigetek
Vágólapra másolva!
Lezuhant a Fülöp-szigeteki légierő egyik kiképző repülőgépe szerdán az ország északnyugati részén, a fedélzeten lévő két ember meghalt.
Vágólapra másolva!

Az SF-260 típusú gép gyakorlórepülésen vett részt, amikor egy rizsföldre zuhant Bataan tartományban - közölte Maria Consuelo, az ország légierejének szóvivője, hozzátéve, hogy az ügyben vizsgálat indult, további intézkedésig pedig

az összes SF-260 típusú gépet visszahívták

A rendőrség részéről Edgardo Delos Santos nyomozó a sajtónak azt mondta,

a holttesteket sikerült kiemelni a roncsok közül.

A Fülöp-szigeteki hadsereg Ázsia egyik leginkább alulfinanszírozott fegyveres ereje, a vezetés évek óta igyekszik modernizálni a légierőt és a haditengerészetet. Eközben a kormányok évtizedek óta küzdenek az országban aktív iszlamista csoportokkal, és igyekeznek kiemelt figyelmet fordítani a vitatott hovatartozású Dél-Kínai-tenger Manila által magának követelt szakaszára.

Kedden, fedélzetén hat emberrel eltűnt egy Cessna típusú repülőgép is az országban.

A gép alig pár perccel a felszállás után vesztette el a kapcsolatot a földi irányítással az északi Isabela tartományban.

A polgári repülési hatóság azt közölte, a kutatást szerdán is folytatják, a légierő azonban máris bejelentette, hogy a rossz időjárási viszonyok miatt nem tudnak helikoptereket küldeni a térségbe.