Egyre közelebb ér a brüsszeli korrupciós botrány Gyurcsánynéhoz

Marc Angel, Dobrev Klára, Gyurcsányné
Vágólapra másolva!
Erdős Gergely, a Századvég Alapítvány Politikai Elemzések Központjának elemzője az Origónak adott interjúban arról beszélt, hogy a baloldal Gyurcsány Ferenc őszödi beszédének nyilvánosságra kerülése óta, tehát már több mint másfél évtizede, a kétségbeesett útkeresés állapotában van, és nem véletlen, hogy külföldről fogadtak el kampánypénzeket . Erdős szerint az európai baloldal és Gyurcsányné közötti finanszírozási kapcsolat nem lenne példa nélküli. Arra a kérdésre, hogy korrupciós pénzek is juthattak-e Gyurcsány Ferenc feleségéhez, szerinte csak a további hatósági vizsgálatok révén derülhet fény.
Vágólapra másolva!

Hozzávetőleg négymilliárd forintnyi támogatás érkezett a magyar ellenzékhez az Action for Democracy nevű amerikai szervezeten és egy Svájcban bejegyzett alapítványon és keresztül. A Magyar Nemzet szerint Korányi Dávid már közvetlenül az első utalás előtt találkozhatott Soros György fiával, Alex Sorossal. Elképzelhető, hogy ezek a pénzek végső soron Soros Györgytől érkeztek?

Azt kell világosan látnunk, hogy a polgári kormány politikája – melynek lényegi eleme az illegális migráció megfékezése és a határok védelme, a nemzeti szuverenitás megőrzése, illetve Magyarország keresztény gyökereinek ápolása – szöges ellentétben áll a nyílt társadalom víziójával, amelyért Soros György, valamint a hozzá köthető szervezetek küzdenek. Ennek fényében

az amerikai tőzsdespekuláns és partnerei a hazai baloldal hatalomra segítésében látják a saját politikai, társadalmi elképzeléseik magyarországi érvényesülésének zálogát.

A brüsszeli korrupciós ügyben kiderült, hogy Gyurcsányné szövetségese, Iratxe García Pérez, a szocialisták európai parlamenti frakcióvezetője is nyakig benne van a brüsszeli korrupciós botrányban. Mi lehet az indok arra, hogy Gyurcsányné, aki korábbi EP-alelnök, Eva Kaili elődje, nem kommentálja a korrupciós ügyet?

Gyurcsányné számára azért rendkívül kínos a közelmúltban kirobbant korrupciós botrány, mivel

rámutat a brüsszeli kettős mércére és a globalista NGO-k zavaros hátterű finanszírozására, valamint működési logikájára.

Az incidens kézzel fogható bizonyítékot szolgáltatott arra, hogy a brüsszeli balliberális elit a tagállamok vonatkozásában előszeretettel támaszt rendkívül szigorú követelményeket – egyebek mellett az átláthatóság tekintetében –, ugyanakkor saját magukkal szemben már jóval nagyvonalúbban járnak el a baloldali politikusok.

Gyurcsányné és Iratxe Garcia Perez Forrás: Origo

Gyurcsány Ferenc felesége az elmúlt években rendszeresen hivatkozott pozitív példaként Brüsszel politikájára és a globalista NGO-kra, amely lufi most látványosan kipukkadt.

2021 októberében Gyurcsánynét személyesen támogatta Iratxe García a baloldali előválasztásnak nevezett színjáték második fordulójában. Feltételezhető, hogy a brüsszeli korrupciós pénzekből jutott a baloldal kampányára is?

Az bizonyosan kijelenthető, hogy a Demokratikus Koalíció európai pártcsaládja, a Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetsége (S&D) 2020 végén több millió forinttal támogatta Gyurcsánynét, hogy a politikus a magyar kormány járványkezelését támadó kampányt folytasson közösségi oldalán. Az európai baloldal és Gyurcsányné közötti finanszírozási kapcsolat tehát nem lenne példa nélküli. Arra a kérdésre, hogy korrupciós pénzek is juthattak-e hozzá, csak a további hatósági vizsgálatok révén derülhet fény.

Eva Kaili és Gurmai Zita Forrás: Origo

Miért hallgat továbbra is a magyar dollárbaloldal a kampánypénzbotrány kapcsán? Mikorra láthatunk teljesen tisztán ebben az ügyben?

A baloldal Gyurcsány Ferenc őszödi beszédének nyilvánosságra kerülése óta, tehát már több mint másfél évtizede a kétségbeesett útkeresés állapotában van. Ennek a folyamatnak egy sajátos állomása, hogy

a balliberális erők – miután saját válaszokat képtelenek megfogalmazni a hazánkat érő közéleti kihívások kapcsán – az ötleteiket és a pénzügyi forrásaikat is külföldről „kölcsönzik".

A baloldali pártok szemmel láthatóan nem voltak felkészülve arra, hogy a külföldi finanszírozásuk részletei nyilvánosságra kerülnek, jelenleg viszont kénytelenek viselni a lépéseik politikai következményeit. A Századvég szeptemberi közvélemény-kutatása szerint a magyarok közel kétharmada (62 százaléka) elfogadhatatlannak ítéli, hogy magyar pártok és politikusok – közvetlenül vagy közvetve – külföldről, külföldi gazdasági vagy politikai szervezetektől, illetve milliárdosoktól jelentős kampánytámogatást fogadjanak el.

Szerdán hozták nyilvánosságra a magyar képviselők vagyonnyilatkozatait. Gyurcsány Ferenc esetében mekkora az esélye annak, hogy nem a valós képet láthatják a választók ezekből a dokumentumokból? Gyurcsánynénak ugyanis EP-képviselőként gyakorlatilag nem kell vagyonnyilatkozatot tennie a brüsszeli követelmények miatt, így a bukott miniszterelnök a feleségét felhasználhatja a vagyon egyes elemeinek eltitkolására.

Gyurcsány Ferenc vagyonnyilatkozataiban már az elmúlt években is találkozhattunk ellentmondásokkal, illetve nehezen követhető tranzakciókkal. Bizonyosan pusztán annyi jelenthető ki, hogy a volt kormányfő vagyonában nem tekinthetők ritkának a több száz millió forintos mozgások, amelyek pontos hátteréről csak találgatni lehet.