Magyargyűlölő képviselő került a brüsszeli korrupcióba belebukott szoci helyére

Sargentini jelentés, Orbán ellen felszólalók
Udo Bullmann- Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetsége
Vágólapra másolva!
Újabb személyt jelölt ki az Európai Parlament szocialista képviselőcsoportja az uniós testület emberi jogi albizottságának élére, miután az előd belekeveredett a korrupciós botrányba. Míg Udo Bullmann korábban a Magyarországgal szembeni jogállamisági eljárás megindításával volt elfoglalva, most arra törekszik, hogy rendet tegyen szociáldemokrata képviselőtársai után.
Vágólapra másolva!

Tavaly decemberben robbant a hír, hogy elsősorban szocialista EP-képviselők nagy összegű készpénzt fogadtak el a katari és a marokkói kormányoktól lobbitevékenységért cserébe. Udo Bullmann, a német szociáldemokrata politikust képviselőcsoportja, a Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetsége jelölése alapján hétfő délután, egy szavazást követően nevezték ki az Európai Parlament albizottságának élére, miután annak vezetője belebukott az uniós botrányba. Az emberi jogi albizottság (DROI) nem rendelkezik jogalkotási hatáskörrel, ám meghallgatásokat tart vitás kérdésekben, és állásfoglalásokat terjeszt elő az emberi jogok világszerte történő megsértéséről.

Marie Arena belga EP-képviselő január közepén lépett vissza a DROI vezetésétől, miután kiderült, hogy ugyan elfogadott egy katari meghívást, a hatályos uniós szabályoknak megfelelően „elfelejtette" jelenteni, hogy a repülőjegyét és a szállodáját is az ottani kormány fizette.

„Vétsége" ugyanakkor eltörpül a vesztegetési ügyben letartóztatott személyekéhez képest, beleértve Pier Antonio Panzerit, aki szintén a DROI korábbi elnöke. A volt EP-képviselő egykori asszisztense, Francesco Giorgi ugyancsak rács mögött ül, élettársával, Eva Kaili volt EP-alelnökkel együtt. Nem mellesleg a negyedik őrizetbe vett személy, a jogállamisági kérdésekkel foglalkozó No Peace Without Justice nevű civil szervezet igazgatója, Niccolo Figa-Talamanca is szorosan kapcsolódik a DROI tevékenységéhez - írta a Magyar Nemzet.

Udo Bullmann 1999 óta az EP tagja, 2018 és 2019 között a szociáldemokrata képviselőcsoport elnöke is volt Forrás: Hirado.hu

Magyarországot támadta Bullmann

Udo Bullmann 1999 óta az EP tagja, 2018 és 2019 között a szociáldemokrata képviselőcsoport elnöke is volt.

Vezetése alatt erősen szorgalmazta a jogállamisági eljárás megindítását Magyarország ellen, folyamatosan támadta hazánkat.

Bullmann irányításával a szocialisták 2018 októberében egy közép-európai körutat is tettek, így hazánkba is ellátogattak, hogy a 7. cikkely szerinti eljárás szükségességéről beszéljenek.

Az emberi jogok és a demokrácia újabb őrzőjének kijelölt Bullmann akkor még vélhetően nem számolt azzal, hogy inkább a saját háza táján kellene söprögetnie.