Brüsszeli korrupciós botrány: újabb politikust tartóztattak le

parliament Horizontal
Italien Euro Deputy Andrea Cozzolino arrives at The Committee on legal Affairs before a hearing on Qatargate at the EU Parliament in Brussels on January 24, 2023. (Photo by John THYS / AFP)
Vágólapra másolva!
Nápolyban tartóztatták le Andrea Cozzolino olasz európai parlamenti képviselőt, a brüsszeli korrupciós botrány érintettjét. Igazságügyi források szerint bűnszervezetben való részvétellel, pénzmosással és korrupcióval vádolják - írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.
Vágólapra másolva!

A hírügynökség szerint a letartóztatást a nápolyi Guardia di Finanza intézte a belga ügyészség felkérésére, mivel a belga rendőrség a pénteki házkutatás során nem találta a politikust brüsszeli otthonában.

A hatóságok azonban nápolyi otthonában sem találták Cozzolinot, mivel orvosi vizsgálatok miatt a város egyik klinikájára került, innen vitték börtönbe

- írja az olasz sajtó. Andrea Cozzolino és egy másik EP-képviselő, Marc Tarabella mentelmi jogát a múlt héten függesztette fel az Európai Parlament a belga hatóság kérésére. Tarabellát pénteken vették őrizetbe.

Andrea Cozzolino Forrás: AFP/John Thys