A háborúpárti Verhofstadt el akarja venni Magyarország szavazati jogát, mert mi békét akarunk

Sargentini jelentés, Orbán ellen felszólalók
Guy Verhofstadt Alde- Liberálisok és Demokraták Szövetsége Európáért
Vágólapra másolva!
Guy Verhofstadt háborúpárti brüsszeli politikus közzétett Twitteren egy bejegyzést, amelyben az áll, hogy elvenné Magyarország szavazati jogát az Európai Unióban és a NATO-ban egyaránt. Ennek oka az, hogy a magyar kormány – a magyar emberek akaratának megfelelően – nem hajlandó fegyvereket szállítani Ukrajnába, mert nem akarja eszkalálni a konfliktust, nem akarja, hogy kitörjön a harmadik világháború. Magyarország ugyanis a béke pártján áll, ez azonban kiváltotta a brüsszeli háborúpárti elit felháborodását, akik büntetnének minket a békepárti álláspontunk miatt.
Vágólapra másolva!

Guy Verhofstadt szélsőségesen háborúpárti brüsszeli politikus március 1-i tweetjében felteszi azt az álkérdést, hogy „meddig kell még eltűrjük Orbán Viktor obstrukcióját az EU-ban, a NATO-ban és más szervezetekben?"

A háborúpárti Verhofstadt „megoldásképpen" azt javasolja, hogy – állítólagos – nemzetközi szerződéseknek megfelelően

„vegyék el" Magyarország szavazati jogát.

A brüsszeli politikus álságos és hazug módon állítja azt, hogy ez nemzetközi szerződésekből fakadó előírás, valójában azonban a nemzetközi szerződések azt írják elő, hogy konszenzussal kell döntést hozni. Vagyis mindenki véleménye számít, Magyarországé is. Bejegyzésében csatolt egy Politico-cikket, amelynek lényege az, hogy Magyarország még nem hagyta jóvá Finnország és Svédország NATO-csatlakozását (csak zárójelben jegyezzük meg: az ezzel kapcsolatos hiszti azért is nevetséges, mert a finn parlament is csak tegnap szavazta meg a csatlakozást, ami még nem is hivatalos, mert a finn elnöknek is szentesítenie kell – a szerk.)

Verhofstadt irányvonala egyértelmű:

háborúpárti politikusként azért büntetné Magyarországot, mert nem vagyunk hajlandóak fegyvereket szállítani Ukrajnába, hiszen mi ki akarunk maradni az orosz-ukrán háborúból, nem akarunk harmadik világháborút.

A brüsszeli politikusnak nem ez az első háborúpárti bejegyzése, február 20-án például azt követelte, ahogy az EU közösen koronavírus elleni vakcinákat vásárolt, most

vegyen Ukrajnának lőszereket,

nyilván az uniós – köztük a magyar – adófizetők pénzéből, és nem a dúsgazdag Verhofstadt magánvagyonából.

Január 5-én pedig azt követelte, hogy

tankokat küldjünk Ukrajnába.

A békepárti magyar kormány azonban nem hajlandó eleget tenni Verhofstadt háborús uszító követeléseinek.