Döbbenetes: felgyújtották a francia tüntetők a bordeaux-i városházát - videó

Párizs, 2023.03.17., sztrájk, Franciaország, nyugdíjkorhatár, emelése, nyugdíj, nyugdíjreform,
Párizs, 2023. március 17. A francia kormány nyugdíjreformja ellen tüntetők egy építkezés anyagait dobják lángoló barikádra a párizsi Concorde téren, a parlamenti alsóház, a nemzetgyűlés közelében 2023. március 17-én. A nyugdíjkorhatár 62-ről 64 évre emelését előirányzó törvényt a francia elnök parlamenti szavazás nélkül hirdeti ki, mert elfogadásához nincs biztosítva a többség a nemzegyűlésben. MTI/EPA/Teresa Suárez
Vágólapra másolva!
Felgyújtották a bordeaux-i városházát a tüntetők, miközben folytatódtak a franciaországi tiltakozások a nyugdíjkorhatár-emelés miatt - írja a Mandiner. A portál szerint a francia belügyminisztérium adatai alapján több mint egymillió ember vonult utcára Franciaországban. A rendőrség könnygázt vetett be, több tucat embert letartóztattak.
Vágólapra másolva!

A döbbenetes felvétel az alábbiakban tekinthető meg:

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, III. Károly király egyébként jövő kedden utazna a franciákhoz, pont Bordeaux-ba, aminek kapcsán a francia belügyminiszter igyekezett eloszlatni a biztonsági kételyeket. Mint mondta, a biztonsága nem jelent majd problémát.

Franciaország miniszterelnöke, Élisabeth Borne Twitteren azonban azt közölte:

Az északi Rouen városában egy fiatal nőt láttak a földön fekve, miután súlyos sérülést szenvedett a kezén. Szemtanúk szerint

a nő elvesztette a hüvelykujját, miután eltalálta egy úgynevezett villanógránát, amelyet a rendőrség a tüntetők feloszlatására lőtt ki. Párizsban pedig tűzoltók is sztrájkoltak.

Felvételeken az látszik, hogy ismét lángba borultak az utcák több francia városban.

A közösségi oldalakra olyan videók is felkerültek, amelyeken az látható, hogy a rendőrök már

gumibotokat is bevetettek a tüntetők ellen csütörtök délután.