Leszerelik a hullámvasutat, ami tavaly egy fiú halálát okozta Floridában

Vágólapra másolva!
Egy floridai vidámpark dolgozói megkezdték annak a hullámvasútnak a leszerelését, amelyből egy évvel ezelőtt, egy 14 éves fiú kizuhant és meghalt - írja a CBS News.
Vágólapra másolva!

Tyre Sampson, tavaly márciusban zuhant le az ICON Parkban található 131 méter magas hullámvasútról. Sampson édesanyja kérvényezte, hogy a hullámvasutat lebontsák.

Az édesanya ügyvédje szerint most egyezség született a haláleset miatt indított perben,

amelyet a nő a park és a hullámvasút üzemeltetője ellen nyújtott be.

A hullámvasutat üzemeltető ügyvédje elmondta, hogy az üzemeltető támogatja azt a törvényjavaslatot, amelynek célja, hogy a jövőben megelőzzék a hasonló baleseteket. A törvényjavaslat szerint a park hintáinak üzemeltetői engedély nélkül nem változtathatnak a pályák rögzítő rendszerein.

A nyomozók megállapították, hogy az eset történtekor a biztonsági érzékelőket kézzel állították be, hogy több utas számára is lehetővé tegyék az utazást.

Az ICON Park szintén támogatja a biztonsági javaslatot -

"Egyetértünk azzal a céllal, hogy a közepes és kis attrakciók üzemeltetői számára extra gondosságot és felügyeletet biztosítsanak a pálya kiképzése, tesztelése és a folyamatok dokumentálása terén, amire mi is nagy hangsúlyt fektetünk a saját szigorú biztonsági protokolljainkban."

Az ICON Park szóvivője hozzá tette -