Miről egyeztetett Bajnai Gordon cége az LMBTQ-aktivista uniós parlamenti alelnökkel?

Marc Angel, Dobrev Klára, Gyurcsányné
Vágólapra másolva!
Marc Angel, az Európai Parlament alelnöki posztján Eva Kailit, a brüsszeli korrupciós botrány főszereplőjét nemrégiben váltó szocialista politikus a nyilvános programja szerint 2022 novemberében Strasbourgban találkozott a magyar baloldal kampányát lebonyolító DatAdat képviselőivel. Az egyelőre rejtély, hogy az LMBTQ-jogok szószolója, a magyar gyermekvédelmi törvény hangos kritikusa miről egyeztetett a részben külföldről pénzelt Bajnai Gordon-féle csapattal - írta a Magyar Nemzet. 
Vágólapra másolva!

Marc Angel szocialista EP-képviselő naptárában egy érdekes bejegyzés szerepel 2022. november 23-án: találkozó a „jogállamiság" kapcsán Strasbourgban a „Datadat" reprezentánsaival. A Bajnai Gordon volt baloldali kormányfő, valamint egykori kabinetfőnöke Szigetvári Viktor és Ficsor Ádám ex-titokminiszter nevével fémjelzett DatAdatról a közelmúltban kiderült, hogy összesen 1,8 milliárd forintnyi dollárt kapott közvetetten és közvetlenül Amerikából, az Action for Democracy nevű szervezet közvetítésével. Az összeget vélhetően a választási kampány lebonyolítására fordították, vagyis külföldi pénzen próbálták befolyásolni a voksolás végeredményét, így sérülhetett hazánk szuverenitása.

Lelks LMBTQ-aktivista Angel

Külön érdekesség, hogy éppen a „jogállamiság" kapcsán találkoztak a felek, miközben ezzel a jelszóval folytatnak boszorkányüldözést Magyarország és Lengyelország ellen, és zárnak el minket a nekünk jog szerint járó uniós forrásoktól egy gazdasági válság kellős közepén.

Angel egyébként 2020 óta sokat foglalkozik a magyarországi belpolitikával, az LMBTQ-lobbi lelkes támogatója, így a hazai gyermekvédelmi törvény, egyszersmind Orbán Viktor miniszterelnök hangos kritikusa. Véleményének a Facebookon is folyamatosan hangot ad. 2021 szeptemberében például az iskolakezdés kapcsán osztott meg olyan bejegyzést, amelyben sérelmezte a genderpropaganda hiányát az iskolákban.

Miről egyeztetett Marc Angel Bajnai cégével? Forrás: Origo

Arról, hogy pontosan kik vettek részt a tavalyi strasbourgi találkozón, milyen témákat beszéltek át, valamint, hogy ígértek-e bármit Angelnek vagy ő a DatAdatnak, azt magától az EP-alelnöktől kérdezte meg a Magyar nemzet. Marc Angel azonban nem árulta el, kivel egyeztetett.

- írta válaszában az Európai Parlament (EP) alelnöke.

A politikus válasza nyomán az a furcsa helyzet állt elő, hogy miközben a naptárában önként bevallotta, hogy találkozott a DatAdat munkatársaival, a megbeszélés kapcsán lényegében semmilyen konkrétumot nem volt hajlandó elárulni. A Marc Angel által küldött válasz szerint a felek között a „jogállamiság" volt a téma.