A szlovákok váratlanul beléphetnek a háborúba

A magyar légierő egyik MIG-29-es vadászrepülőgépe
Vágólapra másolva!
A szlovák kormánynak egyértelműen tudnia kell, hogy a kijevi rezsim katonai támogatásában való egyre aktívabb részvétel a konfliktus kiszámíthatatlan és veszélyes eszkalációjával jár, hívta fel rá a figyelmet a szlovákiai orosz nagykövetség - írja a v4na nemzetközi hírügynökség.
Vágólapra másolva!

A fegyverek és katonai felszerelések, köztük repülőgépek szállítása a kijevi rezsimnek csupán meghosszabbítja a katonai tevékenységeket, megsokszorozza az áldozatok számát, beleértve a civileket is, és egyáltalán nem járul hozzá az ukrajnai válság megoldásához, ahogyan azt Pozsony állítja – írta hivatalos Telegram-csatornáján a szlovákiai orosz nagykövetség annak kapcsán, hogy a szlovák kormány jóváhagyta MiG-29-es vadászgépeinek Ukrajnába szállítását. Az orosz nagykövetség arra is felhívta Szlovákia figyelmét, hogy

Mint írták, Pozsonynak tudnia kell, hogy a kijevi rezsim katonai támogatásában való egyre aktívabb részvétel a konfliktus kiszámíthatatlan és veszélyes eszkalációjával jár, amelyért a felelősség teljes egészében a meghozott döntések kezdeményezőit terheli. Andrzej Duda lengyel elnök szintén a napokban jelentette be, hogy Lengyelország MiG-29-eseket ad át Ukrajnának, az első gépeket a napokban meg is kapja a háborúban álló ország. Szlovákia a lengyelekkel összehangoltan tervezi átadni a vadászgépeit.