Letartóztattak öt indiai férfit, mert emberáldozatot mutattak be egy hindu templomban

Horizontal RELIGION HINDUISM RELIGIOUS FESTIVAL
Devotees visit the Kamakhya temple decorated with floral garlands during the Hindu Navratri festival in Guwahati on October 1, 2022. (Photo by Surjeet Yadav / AFP)
Vágólapra másolva!
Az indiai rendőrség letartóztatott öt embert, akiket emberáldozat bemutatásának bűncselekményével vádolnak - írja a The Guardian.
Vágólapra másolva!

Az indiai rendőrség letartóztatott öt férfit egy négy évvel ezelőtt történt gyilkosság miatt. A csoport egy hindu templomban egy vallási szertartás keretén belül mutatott be emberáldozatot. A rendőrség megtalálta a templomban az áldozat fej nélküli holttestét.

A 64 éves nőt - Shanti Shaw-t - 2019-ben ölték meg és fejezték le egy bozótvágó késsel Guwahatiban, India távoli északkeleti városában.

A rendőrségnek szerint öten tervelték ki a gyilkosságot, összesen 12 ember vett részt a bűncselekményben.

A helyi rendőrkapitány szerint az 52 éves Pradeep Pathak, a csoport feltételezett vezetője, a gyilkosságot egy vallási szertartás részeként szervezte meg, hogy megünnepelje bátyja halálának évfordulóját.

Hívők látogatják a virágfüzérekkel díszített Kamakhya templomot a hindu Navratri fesztiválon Guwahatiban. A kép illusztráció! Forrás: AFP/Surjeet Yadav

Pathakot és négy társát március 25. és április 1. között vették őrizetbe, a rendőrség még mindig vadászik a többi elkövetőre.

Az indiai bűnögyi iroda szerint 2014 és 2021 között mintegy

103 emberáldozattal kapcsolatos bűncselekmény történt.

A rituális gyilkosságokat általában az istenségek megbékítésére végzik, és gyakoribbak a távoli és törzsi területeken, ahol a boszorkányságba és az okkultizmusba vetett hit még mindíg széles körben elterjedt.

Tavaly két férfit tartóztattak le, akik állítólag megöltek egy hatéves kisfiút a fővárosban, Újdelhiben. A tettesek elmondása szerint a gyermeket meggazdagodás reményében a hindu istennek, Sivának szánt áldozatként ölték meg.