Veszélyes vegyi anyag miatt zártak le egy autópályát Szlovákiában

tartálykocsi, illusztráció, tanker
SALT LAKE CITY, UT - MAY 24: A truck pulls out with a tanker full of gas and diesel to deliver to stations to sell at Marathon Refinery on May 24, 2022 in Salt Lake City, Utah. Reports are saying that gas and diesel prices will continue to rise through the summer driving season. George Frey/Getty Images/AFP (Photo by GEORGE FREY / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Vegyi anyag ömlött az útra egy benzinkút parkolójában, ezért mindkét irányban lezárták a D1-es autópálya Eperjes és Kassa közötti szakaszát – írt a szlovák Paraméter. 
Vágólapra másolva!

A Markíza információi szerint egy rendkívül veszélyes vegyi anyagról, sósavról van szó, amely egy félreállított ukrán tartálykocsiból szivárgott.

Biztonsági okok miatt a közeli benzinkutat is lezárták. Az eperjesi járási hivatal elöljárója közölte, a történtek miatt rendkívüli helyzetet hirdettek, fennáll ugyanis a veszélye, hogy

erősebb szél esetén a vegyi anyag messzebbre is eljuthat.

A teherkocsi sofőrje Novákyból tartott Ukrajna felé. Éjszaka félreállította a járművet, majd csütörtökön a reggeli órákban vette észre, hogy fehér füst szivárog a tartálykocsiból.

Címlapi képünk illusztráció!