Sztriptíztáncosok alakítanak szakszervezetet

Star Garden Topless Dive Bar, topless, sztriptiz, bár, Hollywood,
Strippers unite at a rally in support of strippers from the Star Garden Topless Dive Bar on August 19, 2022 in North Hollywood. A petition was recently filed by the bar's strippers for a union recognition election with the National Labour Relations Board and if the dancers win their election with results certified by the NLRB, they will become the only strippers in the United States represented by a union, affiliated with the Actor's Equity Association which represents more than 51,000 professional actors and stage managers employed in live theater. (Photo by Frederic J. BROWN / AFP)
Vágólapra másolva!
Egy Los Angeles-i sztriptízbár táncosnői megszavazták, hogy a vezetőséggel folytatott hosszas küzdelem után megalakítják az egyetlen szakszervezetet az Egyesült Államokban. A 15 hónapig tartó erőfeszítés a héten ért véget, miután a tulajdonolsok visszavonták a szakszervezetbe tömörülésse szembeni ellenállásukat – írja a BBC.
Vágólapra másolva!

Mind a 17 táncos az intézkedés mellett szavazott a Nemzeti Munkaügyi Kapcsolatok Testülete (NLRB) által csütörtökön virtuálisan és személyesen tartott szavazatszámlálás során.

A táncosok csatlakoznak az Actor's Equity Associationhöz, a több mint 51 ezer munkavállalót képviselő szórakoztatóipari szakszervezethez.

– mondta Kate Shindle, az Actors' Equity elnöke egy nyilatkozatban.

„Minden munkavállaló, aki szakszervezetet akar, megérdemli a szakszervezetet" – tette hozzá.

Az Actors' Equity szerint a Star Gardenben a szakszervezeti szervezkedésért folytatott küzdelem a vásárlók részéről érkező visszaélések és a vezetőség állítólagos megtorlásai után indult – jelentette az Associated Press.

Bár a csoport vélhetően jelenleg az egyetlen topless klub, ahol szakszervezet működik az Egyesült Államokban, az NLRB szerint nem ők az elsők.

1997-ben a San Franciscó-i Lusty Lady dolgozói megalakították az Exotic Dancers Uniont – a szórakozóhely azonban 2013-ban bezárt.