Halálra kínoztak egy autista nőt a gondozói

Vágólapra másolva!
Borzalmas állapotban találtak egy autista nőt egy furgon hátsó ülésén, miután napokig kegyetlenül kínozták a gondozói, akiket az állam azért fizetett, hogy az otthonukban gondozzák őt. Az áldozatnak napokig kellett egy kádban a saját vizeletében és ürülékében feküdnie – írja a DailyStar.
Vágólapra másolva!

A 38 éves, új-mexikói, Mary Melero, állandó ellátásra szorult, ezért

egy program keretén belül két ápoló havi 5 ezer dollárt kapott azért, hogy a saját otthonukban gondoskodjanak róla.

A program szervezői havonta tartottak ellenőrzéseket, azonban ez nem terjedt ki az egészségügyi állapot ellenőrzésére.

Így történehetett meg, hogy Melerot vágásokkal, zúzódásokkal és fekélyekkel borítva találták meg egy autó hátsó ülésén még februárban, amikor a gondozói Mexikóba akarták vinni kezelésre, azonban a határon megállították őket. A nő ezután kórházba került, azonban április 7-én belehalt a sérüléseibe.

A hatóságok a határon azt mondták, hogy Melero ki volt száradva és be volt gyógyszerezve, számos nyílt sebe, felfekvése és zúzódása volt, amik arra utaltak, hogy a gondozói nem csak elhanyagolták, hanem meg is verték a beteg nőt.

A kihallgatás során az egyik gondozó elmondta, hogy Melero három napig feküdt a saját vizeletében és ürülékében egy kádban, mielőtt elindultak volna vele. A gondozók és egy társuk hamarosan bíróság elé fognak állni halálhoz vezető bántalmazás, elhanyagolás és fogvatartás vádja miatt.