Begyógyszerezte, majd megerőszakolta áldozatait a denveri kardiológus

Colorado doctor Stephen Matthews
Vágólapra másolva!
Egy denveri kardiológust azzal vádolnak, hogy több olyan nőt is begyógyszerezett és szexuálisan zaklatott, akikkel a Hinge és a Tinder társkereső alkalmazásokon ismerkedett meg. A 35 éves Stephen Matthews-t először március 22-én tartóztatták le az egyik áldozat felkavaró vádjai alapján. A vádakról szóló széleskörű jelentések hatására kilenc másik nő is jelentkezett – írja a Foxnews.
Vágólapra másolva!

2019 októbere és 2023 februárja között Matthews állítólag a lakására csábította a nőket, Jenga-játékra hívta őket, és olyan itallal kínált őket, amit bedrogozott – áll az eskü alatt tett vallomásban.

Stephen Matthews Forrás: Denver District Attorney's Office

Az első áldozat, aki bejelentést tett a rendőrségen a bántalmazásról, a Hinge oldalán találkozott Matthews-szal.

Miután több héten keresztül kommunikáltak az alkalmazáson, találkoztak egy reggeli mellett, majd január 29-én felmentek a lakására a Lower Highland negyedben, ahol jengáztak és beugrottak a pezsgőfürdőbe.

Miután Matthews adott neki egy italt, „a következő emléke az, hogy a saját otthonában van, és a mentősökkel beszélget" – áll a nyilatkozatban.

A rendőrségnek adott kihallgatásán Matthews állítólag azt mondta, hogy „beleegyezéses szexet folytattak, és utána többször hányt", mielőtt hazament volna egy Uberrel.

Négy nappal korábban a kardiológus egy másik nőt hívott vissza a lakásába, akit a Hinge oldalán ismert meg. A férfi átnyújtott neki egy tequilát és egy szódát, amiről a nő azt hitte, hogy valóban az.

Egy ponton a nő úgy emlékezett, hogy a férfi lefilmezte őt, majd később megcsókolta, mielőtt elájult. Amikor felébredt, heves rosszullétet érzett.

2019. október 30-án Matthews megismerkedett egy nővel a Tinderen, és visszacsalta őt egy lakásba, amelyet látszólag egy barátnőjével osztott meg, ahol ittak és megmártóztak a jakuzziban – állítja az ügyészségi nyilatkozat.

Miután Matthews fürdőszobájában hányt, a nő friss emléke, hogy visszament a lakásba, és arra ébredt, hogy a férfi „szexelt vele" – mondta a rendőrségnek.

Néhány héttel később, miután a nő azt mondta Matthewsnak, hogy nem fog többet találkozni vele, a férfi meztelen fotókat küldött neki, amelyeket a jakuzziban készített róla.