Egész napra az autójában hagyta a gyerekét egy német férfi, a kisfiú meghalt

rendőrautó, rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
A német hatóságok szerint egy 37 éves férfi még június 21-én a kocsijában hagyta a mindössze 18 hónapos gyermekét a közel harminc fokos kánikulában Gießen városában. Az apa délután ért vissza az autójához, de a gyerek ekkor már halott volt.
Vágólapra másolva!

30 fokos hőmérsékletnél az autók gyorsan 60 fokra melegednek fel, főleg csukott ablakok mellett - közölte Thomas Hauburger német ügyész az esettel kapcsolatban.

Egy 37 éves édesapa egész napra az autójában hagyta a 18 hónapos gyermekét, amikor visszaért a kocsihoz a kisfiú már halott volt.

A férfi értesítette a mentőszolgálatokat, de azok már nem tudták megmenteni a gyerek életét.

Az apa ellen gondatlanságból elkövetett emberölés alapos gyanújával indult büntetőeljárás.

A hatósági orvosszakértő megálllapítása szerint a gyermeke halálát hőguta okozta. A német hatóságok kegyeleti okokból nem kívántak többet közölni a borzasztó tragédiával kapcsolatban.

A gyerekeket gyakran hagyják a szülők az autóban. Egy amerikai tanulmány szerint a három év alatti gyermekek szüleinek 25 százaléka felejtette már valamikor az autóban gyermekét. Világszerte évente több tucat haláleset történik emiatt - írja a Bild.

A címlapi kép illusztráció!