Bérgyilkossal akart megöletni egy hétéves gyereket egy amerikai tinédzser

érdekesség Internet Veszély Dark web
Lássuk, mi mindent rejt a világháló! Tényleg lehet bérgyilkost rendelni az interneten?
Vágólapra másolva!
Letartóztattak és gyilkosságra való felbujtással vádoltak meg múlt héten egy amerikai tinédzsert Iowa nyugati részén, miután állítólag megpróbált felbérelni egy bérgyilkost, hogy megölessen egy gyereket.
Vágólapra másolva!

A 17 éves vádlott a jelek szerint egy 7 éves gyerek személyes adatait - köztük a nevét, címét és feltételezett tartózkodási helyét - küldte el a rentahitman.com weboldalra - áll a Storm Lake-i rendőrség hétfőn kiadott sajtóközleményében.

A hatóságok szerint a vádlott által valósnak hitt weboldal valójában egy kamuoldal; eredetileg 2005-ben hozták létre, hogy egy kiberbiztonsági startup céget reklámozzanak - a vállalkozás viszont sosem indult el.

A weboldalra benyújtott valódi megkeresések már legalább egy másik megerősített letartóztatáshoz vezettek a mostani eseten kívűl - írja a CBS NEWS.

Áprilisban egy 21 éves tennessee-i nemzeti gárdista ellen emeltek vádat, miután az FBI állítása szerint a honlapon keresztül bérgyilkosnak jelentkezett.

A tennessee-i letartóztatáshoz hasonlóan a Storm Lake-i rendőrség szerint a weboldal adminisztrátora továbbította az iowai tinédzser "munkaajánlatát" a hatóságoknak. A rendőrség ezután azonosította a kiszemelt gyermeket, valamint a gyanúsítottat, akit péntek reggel egy fedett nyomozó keresett fel.

A tinédzsert még aznap délután letartóztatták, mivel a rendőr állítólag meg tudta erősíteni, hogy a gyanúsított meg akarta ölni a gyermeket.

A tinédzser mobiltelefonjáról származó további bizonyítékok alapján a hatóságok úgy vélték, hogy a 7 éves gyermeket érő fenyegetés hiteles.

A bérgyilkost felbérelni akaró tinédzsert most gyilkosságra való felbújtással vádolják, az ügyben az amerikai hatóságok tovább folytatják a nyomozást.