Egy diák azt állította magáról az iskolában, hogy ő egy róka

Vágólapra másolva!
Egy skóciai diák az iskolában rókaként azonosította magát, egy másik macskának, egy harmadik pedig azt állította, hogy ő a Hold. A skót kormány támogatja a nemek elismeréséről szóló reformtörvény, bátorítják a transzneműséget, és ezzel együtt bátorítják a gyerekeket az önazonosításra. Az iskolákban azonban a tanárok problémákba ütköznek, mivel vagy megtagadják a gyerekek jogait, vagy engednek bizarr szeszélyeiknek.  
Vágólapra másolva!

Angliában a múlt héten éleződött ki, hogyan kezelik az iskolák az identitás kérdését, miután egy tanárról kiderült, hogy alávalónak nevezett egy 13 éves gyereket, amiért megkérdőjelezte a több neműség elméletét, és vitatta egy osztálytársa meggyőződését, arról, hogy ő egy macska.

Információk szerint

egy walesi diáknak megengedték, hogy amikor kérdésekre válaszol a tanórákon közben nyávoghasson.

Egy másik diák pedig köpenyt viselt a tanórán, és azt állította, hogy ő a Hold, míg

egy másik skót tanuló rókának adta ki magát.

Stuart Waiton, a skót oktatási szövetség elnöke azt nyilatkozta: "Sok tanár problémába ütközik, mikor megpróbálja követni a kormányzati irányelveket, amelyek bátorítják a transzneműséget, és ezzel együtt bátorítják a gyerekeket az "önazonosításra".

Hozzátette:

Az aktivista tanárok (...) azt hiszik, hogy progresszívek, de valójában mérhetetlen kárt okoznak a gyerekeknek.

A skót kormány szóvivője azt mondta:

A középiskolai tanárok viszont fegyelmi eljárástól tartanak, mert vagy megtagadják a gyerekek jogait, vagy engednek bizarr szeszélyeiknek.