Már csak egy meghallgatás és szabad Charles Manson gyilkos bűntársa - videó

53 év után kiszabadulhat a börtönből Charles Manson követője, Leslie Van Houten, akit két ember meggyilkolása miatt ítéltek el
Leslie Van Houten két ember meggyilkolása miatt ítélték el
Vágólapra másolva!
Több mint 50 év letöltött büntetés után kiszabadulhat a börtönből 73 éves Leslie Van Houten, aki Charles Mansonnal együtt vett részt az 1969-es brutális gyilkosságokban - adta hírül a TV2 Tények. A nő a Manson család szektatagjaként lemészárolt egy 44 éves szupermarket tulajdonost a feleségével együtt, aztán a vérüket a házuk falára kente. A Manson banda más tagjai egy nappal korábban brutálisan kivégezték Roman Polanski világhírű rendező 8 és fél hónapos terhes feleségét Los Angelesben.
Vágólapra másolva!

Gavin Newsom kaliforniai kormányzó hivatala a múlt héten jelentette be, hogy nem támadja meg a bíróság testületi határozatát,

amelyben Leslie Van Houten szabadlábra helyezését kérvényezik.

Ahogy az Origo is megírta, Charles Manson szuggesztív kontrollt gyakorolt bandájának tagjai felett, akik nem hordhattak szemüveget, órát, és pénzt sem tarthattak maguknál. A férfi megtanulta befolyásolni a környezetét és a kis csapatát droggal és szexszel kötötte magához. A tízes éveik végén, húszas éveik elején járó, főleg fehér középosztálybeli lányok szó nélkül megtették, amire kérte őket. Az egyik ilyen nő a most 73 éves Van Houten, aki 19 éves volt a brutális támadások idején és 1971 óta ül börtönben Kaliforniában Leno és Rosemary LaBianca meggyilkolása miatt.

Akkor halálra ítélték, de még az ítélet végrehajtása előtt eltörölték az államban a halálbüntetést, ezért módosították a döntést életfogytiglanra.

Az elmúlt évtizedekben a ma már idős nő többször kérvényezte szabadlábra helyezését, de ezt eddig mindig megakadályozták, legutóbb, 2022-ben az állam kormányzója.

- mondta egyik meghallgatásán a bűnbánatot mutató gyilkos.

Most először történt meg, hogy elfogadták a szabadlábra helyezési kérelmét, amihez már csak egy magatartási meghallgatáson kell részt vennie. Ha azon átengedik, elhagyhatja a női börtönt.