Migránslázadás: Rágyújtották egy Párizs melletti polgármester családjára a házat, a felesége és kicsi gyereke megsérült

Franciaország, Párizs, tüntetés, 2023., Június,
People look at burning tyres blocking a street in Bordeaux,, south-western France on late June 29, 2023, during riots and incidents nationwide after the killing of a 17-year-old boy by a police officer's gunshot following a refusal to comply in a western suburb of Paris. (Photo by Philippe LOPEZ / AFP)
Vágólapra másolva!
Egy migránshorda rágyújtotta a házat L'Hay-les-Roses polgármesterének, Vincent Jeanbrun családjára szombat éjszaka. A polgármester a hivatalában volt, ugyanis azt is minden éjjel megtámadják a migránsok és jelenlétével próbálta védeni a Városházát.  A példátlan támadásról és lincselési kísérletről a Le Figaro és a Les Valeurs Actuelles is beszámolt, a balközépről egyre inkább szélsőbalra igyekvő Le Monde relativizálta a brutális támadást.
Vágólapra másolva!

Párizs egyik elővárosában, L'Hay-les-Rosesban is minden éjjel erőszakos migránstámadások vannak. A bevándorlók nemcsak az utcán gyújtogatnak, hanem a polgármesteri hivatalt is megtámadják.

Korábban készült felvétel Forrás: AFP/Philippe Lopez

Ezért is fordulhatott elő, hogy Vincent Jeanbrun polgármester, jobbközép politikus (LR) nem volt otthon szombat éjszaka, ugyanis a polgármesteri hivatalban volt, azt igyekezett megvédeni a migránsokról. A hivatalt kívülről egyébként rendőrök védték. Jeanbrun az LR - Charles De Gaulle, később Chirac, majd Sarkozy pártjának jogutódja - szóvivője is.

Egy másik migránshorda ezt a helyzetet kihasználva a polgármester házához ment. Elloptak egy autót, felgyújtották és áttörték vele a családi ház kerítését. Az udvaron állt a család autója, azt is felgyújtották. Ezután a kertben is gyújtogatni kezdtek,

gyakorlatilag rágyújtották a házat az otthonlévőkre.


Otthon volt a polgármester felesége két gyerekükkel. Miután a migránshorda megtámadta a házat, megpróbált elmenekülni. Az egyik kezében a kisebbik gyerekkel, a másik mellette futott.

A kegyetlen migránsok azt sem engedték, hogy elmeneküljenek,

utánuk futottak, meg is ütötték a nőt és az egyik gyereket is.

A lincselésnek csak az vetett gátat, hogy időközben odaértek a rendőrök, és az addig erőszakos, gyújtogató horda elmenekült.

A polgármester feleségét és egyik gyereküket kórházba kellett szállítani a támadás után.

Többször előfordult már Franciaországban, hogy polgármesterre támadtak, de olyan még soha, hogy annak családját meg akarták lincselni.

Késő délelőtt derült ki, hogy a polgármester felesége súlyosan megsérült. A BFM TV úgy tudja, szilánkosra tört a sípcsontja.

Kétségtelenül érdemes ismét megjegyezni: ahogy többször megírtuk, Brüsszel Magyarországon városnyi migránsgettót akar építtetni.