Baktérium volt a fagyigépben, hárman meghaltak az Egyesült Államokban

diétás snack, smoothie, turmix
Vágólapra másolva!
Lisztéria baktériumot találtak Washington államban a fagylaltgépekben, ami három halálesethez kapcsolódik. Az egészségügyi tisztviselők szerint a lisztéria antibiotikumokkal kezelhető.
Vágólapra másolva!

Washington államban lisztéria baktériummal fertőzött gépekben készült turmixok három ember halálával hozhatók összefüggésbe a helyi egészségügyi hatóságok szerint.

A nyomozók lisztéria baktériumot találtak a fagylaltgépekben egy Frugals étteremben. A kórházba kerültek közül hárman később meghaltak.

A hatóságok szerint a gépeket nem tisztították megfelelően.

Az egészségügyi hivatal tisztviselői szerint a Frugals étterem augusztus 8-án leállította a gépek használatát, de a lisztéria baktérium akár 70 nappal később is megbetegítheti az embereket.

A legtöbb ember, aki lisztériával szennyezett ételt eszik, nem lesz súlyosan beteg, de a terhesek, a 65 éves vagy idősebb emberek, valamint a legyengült immunrendszerrel rendelkezők számára nagyon veszélyes - írta az ABC.

Az Instagramon közzétett nyilatkozatában a Frugals azt írta, hogy dolgoznak a lisztéria forrásának azonosításán és megfékezésén, miután a tacomai helyszínen egy turmixgépen végzett teszt pozitív lett a baktériumra.

A Frugals közleményében azt írta, hogy a turmixgépeiket alapos tisztításra küldik fertőtlenítés és újbóli tesztelés céljából. A vállalat közleménye így folytatódott:

Amerikában nem szokatlanok az ehhez hasonló jelenségek. A múlt héten is egy hasonló esetről számoltunk be.

Fertőzött fagyi okozott megbetegedést az USA-banhttp://www.origo.hu/nagyvilag/20230814-fertozott-fagylalt-okozott-megbetegedest.html