Így mondott köszönetet Leslie Mandoki a közönségnek a szuperkoncert után

Leslie Mandoki, Mandoki Soulmates, koncert, Szent István Bazilika
"(...) Számomra Budapesten játszani mindig egy különös élmény, mindig szívet dobogtató, hiszen itt születtem. Kolozsvár, Bartók Béla, Erdély és a Soulmates... igazán felemelő, megismételhetetlen és elmondhatatlan érzés.Minden egyes taps, mosoly és éljenzés olyan erőt ad nekünk, amely tovább ösztönöz minket a további zenék alkotásában."-mondta Leslie Mandoki a koncert után
Vágólapra másolva!
4 órás tömény minőségi zenét és koncertélményt biztosított a Mandoki Soulmates Budapesten és Kolozsváron, a Szent István napi ünnepség keretén belül.
Vágólapra másolva!

"Nagyon megható számomra, és rendkívül jól esik látni, érzeni és átélni, hogy ilyen sokan eljöttetek és szerettétek a koncertjeinket. Ez egy sokkal mélyebb kapcsolat veletek, mint amit valaha is reméltem. Az életben az egyik legnagyobb ajándék az, amikor összegyűlünk és zenélünk. Ez nem csupán hangokból és dallamokból áll, hanem azokból az érzelmekből, pillanatokból, gondolatokból is, amelyeket a közönséggel, hallgatósággal közösen osztunk meg és élünk át.A legnagyobb elismerést mindig tőletek, a drága közönségünktől kapjuk, legyen az a világ bármely pontján. De számomra Budapesten játszani mindig egy különös élmény, mindig szívet dobogtató, hiszen itt születtem. Kolozsvár, Bartók Béla, Erdély és a Soulmates... igazán felemelő, megismételhetetlen és elmondhatatlan érzés.Minden egyes taps, mosoly és éljenzés olyan erőt ad nekünk, amely tovább ösztönöz minket a további zenék alkotásában. Hálásan köszönöm mindannyiótoknak, akik eljöttetek, akik támogatjátok a zenénket, és akik részesei vagytok a mi zenei közösségünknek. Nagyon szépen köszönöm a csodálatos zenészeknek és minden egyes kollégának, akik azon dolgoztak, hogy jó bulik legyenek. A támogatásotok és a szeretetetek teszik emlékezetessé a közös pillanatainkat és élményeinket."
- mondta Leslie Mandoki a Szent István Napok keretében adott koncertsorozata után.

Augusztus 18-án Budapesten a Bazilika előtt adtak feledhetetlen giga koncertet, majd augusztus 20-án ugyanolyan emlékezetes koncerttel készültek a Mátyás szobor mellett, Kolozsváron, a megrendezett események a zene és a történelem különleges találkozását hozták elénk. A Mandoki Soulmates, Leslie Mandoki vezetésével, a legnagyobb angol progresszív rock és amerikai fusion jazz ikonjainak esszenciáját ötvözi.

Tagjaik között olyan legendás és fáradhatatlan tagok vannak, akik összesen 35 Grammy-díjjal büszkélkedhetnek. Nick van Eede, Al Di Meola, Mike Stern, Randy Brecker, Richard Bona, Tony Carey, Bill Evans, John Halliwell és Fausto Beccalossi, ők mind otthonra találtak a Mandoki Soulmates-ben.

Ezeken a koncerteken a zenei lécet magasabbra emelték, mint valaha, mely nem csupán a dallamokról és ritmusokról szólt, hanem szinte transzcendentális élmény volt, mely olykor mély elmélkedéshez, a magasabb tudatállapotokhoz, a spirituális tapasztalatokhoz vagy a művészi alkotás mélyebb dimenzióihoz kapcsolódott.

Ezúttal Bartók Béla nyomán, az erdélyi magyar népzene gazdag hagyományait ölelte át a Mandoki Soulmates. Az aranylemezes mesterművét, a "Magyar képek"-et, élvezhette a magyar közönség itthon és Erdélyben is.

Az előadás nem csupán a zenei virtuozitás bemutatásáról szólt, hanem az előadók közötti összhangról, az összetartozás erejéről, a békéről, megértésről, elfogadásról és nem utolsó sorban a szeretetről tett tanúbizonyságot.

A koncertek tapinthatóan összekovácsolták a közönséget, pillanatokra mindannyian részeseivé váltunk ennek a különleges zenei kalandnak, mely mély nyomot hagyott a szívünkben és lelkünkben... élményt, mely még sokáig velünk marad.

- mondta Zséda a koncert után.

Álomszerű estének írta le Zséda a koncertet Szent István Bazilikánál Forrás: YouTube/Origo

- nyilatkozta Caramel az estét követően.

A koncerten a Mandoki Soulmates mindent beleadott, és

pontosan azt nyújtották, amire vágytunk: egy fantasztikus, csodálatos, feledhetetlen produkciót.

A precízen összeállított koncertprogram kifinomultsága, a megkomponált műsor és a spontaneitás tökéletes egyensúlyának lehettünk tanúi. Budapesten, a Szent István Bazilika monumentális épülete, tökéletes hátteret nyújtott a színpadnak, mint ahogy Kolozsváron a Mátyás szobor és templom szinte beszélő történelmével járult hozzá az est hangulatához.

- mondta Mező Misi.

Felejhetetlen koncertet adott Leslie Mandoki és a Mandoki Soulmates augusztus 18-án a Szent István Bazilikánál Forrás: YouTube/Origo

Köszönöm a három zseniális magyar művésznek, a drága Zsédának és a két nagy tehetségnek: Mező Misinek és Caramelnek a részvételüket, hogy az én angolszász ikonikus legendákból álló csapatommal muzsikáltak

- tette hozzá Leslie Mandoki.

Forrás: Origo

- így gratulált Csupó Gábor jó barátjának a budapesti koncert után.

Ő szintén magyar származású világsztár, akivel kéz a kézben disszidáltak Magyarországról, most már Los Angeles-i filmművész akinek két csillagja is van a Walk Of Fame-en. A harmadik disszidens jóbarát is megörvendeztette a közönséget, amikor egy dal erejéig csatlakozott a művészekhez.

Ő nem más, mint Bencker László, akit itthon a zenész körökben inkább Szücs Laca néven ismernek.

Leslievel hosszú évtizedeken át tartó művészi partnerséget ápoltak, és a közönség számára is felejthetetlen pillanatokat hoztak létre. A koncert után a három örök lázadó ismét összeült, és éjszakába nyúló beszélgetés vette kezdetét. Emlékeztek arra az időre, amikor a kommunista kultúrpolitika minden lehetőségtől megfosztotta őket, és még egy útlevélhez sem jutottak.

Az elnyomás ellenére sem hagyták, hogy elvegyék tőlük a szabadságot és a zenéjüket.

Azóta ez a három pesti srác járja a világot, és az emlékekkel gazdagított történeteik megörökítik a szabadság és a kitartás fontosságát.