Rendőröket vertek, kocsikat zúztak az internetes celeb rajongói New Yorkban

YouTuber Causes Riot In New York's Union Square With Video Game Unit Giveaway GettyImageRank1 Assembling Famous Live People Conflict Surrounding USA New York City Union Square - New York City Color Image Streamer Photography New York City Police Departmen
NEW YORK, NEW YORK - AUGUST 04: (EDITORS NOTE: Retransmission with alternate crop.) People gather for a "giveaway" event announced by popular Twitch live streamer Kai Cenat in Union Square and the surrounding area on August 4, 2023 in New York City. Cenat, who announced on social media that he would be giving away video game consoles and other items, is reportedly in police custody after a crowd of thousands sparked disorder in the park leading to numerous arrests. Alexi J. Rosenfeld/Getty Images/AFP (Photo by Alexi J. Rosenfeld / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Többezres tömeget csődített össze ingyen ajándékok ígéretével Kai Cenat közösségimédia-sztár New Yorkban, miután élő bejelentkezésében hirdette meg, hogy péntek délután egy kamionból fog osztani különböző műszaki cikkeket és játékkonzolokat. Miután viszont túl nagynak ítélte meg a tömeget, az internetes celeb inkább távozott a helyszínről, anélkül, hogy bárkinek is adott volna a megígért termékekből. Erre a főként fiatalokból álló tömeg azzal válaszolt, hogy rendőröket kezdtek el dobálni és szétverni minden mozdítható tárgyat.
Vágólapra másolva!

Cenat azt is megígérte, hogy a Manhattan közepén fekvő Union Square-re meghirdetett eseményen majd válaszol néhány kérdésre is az ingyencuccok osztogatása mellett.

A tömeg pénteken kora délután kezdett gyülekezni a helyszínen, erre reagálva a helyi rendőrség először kettes fokozatú készültséget rendelt el, hogy biztosítsa a környék rendjét, majd azt a katasztrófák esetére fenntartott négyes készültségre emelte.

A tömeg nagyon gyorsan többezresre növekedett, a metrók sem álltak meg a közeli állomáson.

Ezt látva a 21 éves közösségimédia-személyiség egy autóban elhagyta a helyszínt, nem tudni, hogy az ígért ajándékokból bárki is részesült volna.

A rendőrség később közölte, hogy a történtek miatt Kai Cenatot is őrizetbe vették illetve az ajándékosztásra összegyűlt tömegből is több tucat fiatalt őrizetbe vettek - írja a Blikk.