Kitört a pánik, sétahajó és teherhajó ütközött Mallorca mellett

Finnország, Royal Caribbean, új tengerjáró hajó, hajó, óceánjáró, luxus hajó
Cranes are seen at the construction site of the Royal Caribbean's new ship 'Icon of the Seas' at the Turku shipyard in Finland's southwest coast on May 30, 2023. With cruise bookings seeing a resurgence after the Covid pandemic saw luxury liners mothballed, a Finnish shipyard is putting the final touches on what will be the world's largest cruise ship. Royal Caribbean's luxurious new vessel Icon of the Seas is nearing completion in the Turku shipyard on Finland's southwestern coast, its maiden voyage scheduled for January 2024. (Photo by Jonathan NACKSTRAND / AFP)
Vágólapra másolva!
Egy tengerjáró sétahajó összeütközött egy teherhajóval egy viharban a spanyolországi Mallorcán. A vállalat közlése szerint néhány embert a fedélzeten ápolnak, miután kisebb sérüléseket szenvedtek.
Vágólapra másolva!

A P&O hajózási vállalat Southamptonban állomásozó hajójának utasai elmondták, hogy a jármű úgy úszott el, mint egy papírhajó.

A hajó Palma városában marad, hogy a műszaki felmérést elvégezhessék.

Helyi idő szerint 11:00 körül egy hirtelen szélvihar elszakította a horgonyt a kikötőben. Jóval távolabb sodródtak a kikötőhelytől, és egy közeli teher-/rakományhajónak ütköztek.

Az egyik utas elmondta, hogy az eset akkor történt, amikor a helyi tűzoltóság és a legénység vészhelyzeti gyakorlatot hajtott végre.

Egy másik utas, Dale Hopkin szerint pánik tört ki a fedélzeten, amikor a napozóágyak felborultak. A hajó közel került a kikötő hullámtörő szikláihoz.

Egy másik nyaraló, Tilley Eve azt mondta, hogy körülbelül két órán keresztül nagyon rossz volt a helyzet. Néhány család mentőmellényt adott a gyermekeire.

A vihar valószínűleg egyike azoknak a súlyos zivataroknak, amelyek a Baleár-szigeteket érintik.

Hullámzó esőzések és óránként akár 120 kilométeres széllökések is lecsaptak a szigetekre.

A körülmények miatt több, mint húsz járatot töröltek - közölte a spanyolországi repülőterek üzemeltetője.

A szigetcsoport egyes részeire vonatkozó időjárási figyelmeztetést hétfőig meghosszabbították.

Az utasok hozzáférhetnek a fedélzeti szórakoztató tevékenységekhez, amíg a műszaki csapatok elvégzik a hajó állapotfelmérését - írta a BBC.