Újabb bombariadó Franciaországban, rettegésben élnek az emberek a terroristák miatt

Legjobban várt szállodanyitások 2021-ben, galéria, Airelles Château de Versailles
Airelles Château de Versailles, Le Grand Contrôle
Vágólapra másolva!
Október 21-én, szombaton 11 óra 50 perckor a rendőrségnek ismét ki kellett ürítenie a Versailles-i kastélyt és annak területét, miután bombariadóval fenyegetőztek – közölte a Le Figaro című lapnak egy rendőrségi forrás, hozzátéve, hogy 5000 turistát kellett evakuálni. A forrás szerint bombakereső és robbanóanyag-kereső kutyákat küldtek a helyszínre. Hét nap alatt ez már a hatodik bombariadó.
Vágólapra másolva!

Az X-en (korábban Twitter) a kastély figyelmeztette a látogatókat, hogy "biztonsági okokból" ki kellett üríteni a versailles-i kastélyt.

– tette hozzá a vezetőség.

A Château de Versailles 20 órával ezelőtt jelentette be, hogy újra megnyitotta kapuit.

Ma délelőtt 11:25-kor egy, a nemzeti rendőrségnek küldött üzenetet követően ismét bezárták a kastélyt.

Mindent fel fogok robbantani a Versailles-i kastélyban" – írta a fenyegetőző az e-mailben, hozzátéve: "Franciaország a gonosztevők országa", és hogy "Allah a leghatalmasabb".

A rendőrségi forrás szerint – ez az immáron – hatodik bombariadó egyrészt azzal magyarázható, hogy a versailles-i kastély "egy szimbólum", másrészt "nagyon sok turista van a helyszínen, ami megnehezíti az evakuálást, mert mindig fennáll a pánik veszélye".

Az AFP szerint bár a fő turistaszezon a végéhez közeledik, az évnek ebben az időszakában még mindig átlagosan 10-15 ezer látogató keresi fel a helyszínt.

Október 13-án, pénteken egy radikalizálódott iszlamista késeléses támadást követett el egy tanár ellen Arrasban. Az eset után Franciaországban „veszélyhelyzetet" rendeltek el és minden iskolát, kulturális helyszínt, vagy repülőteret érintő fenyegetést komolyan vesznek.