Lefejezések, késelések, lövöldözések: a migránsterroristák célja a normális világ elpusztítása

Brüsszel, merénylet, terror
A Belgian soldier stands guard outside the Maalbeek metro station in Brussels on March 22, 2016 after a blast at this station located near the EU institutions. A series of apparently coordinated explosions ripped through Brussels airport and a city metro station Tuesday, killing at least 26 people in the latest attacks to target Europe. / AFP / Cédric SIMON
Vágólapra másolva!
A Hamász nevezetű terrorszervezet október 7-i Izrael elleni támadása óta ismét megszaporodott az illegális bevándorlók által elkövetett merényletek száma Európában. Múlt héten egy tanárt késelt meg egy bevándorló Franciaországban, míg hétfőn Brüsszelben lövöldözött egy korábban kiutasított migráns. Németországban pedig egy zsinagógát próbáltak felgyújtani. A muszlim bevándorlók Európa-szerte ünnepelték az arab terroristák akcióját Izrael ellen. Miközben rohamosan romlik a biztonsági helyzet Európában, addig Brüsszel illegális bevándorlókkal árasztaná el Magyarországot, gyakorlatilag egy Lampedusát csinálna a déli határon. 
Vágólapra másolva!

Ismeretlen tettes vagy tettesek égő Molotov-koktélokat dobtak szerda hajnalban a Berlin belvárosában lévő Brunnenstrasse egyik épületére, amely egy zsinagóga mellett zsidó kulturális intézményeknek is otthont ad – számoltak be német források. A berlini rendőrség megerősítette a támadást, amely szerdán hajnali 3 óra körül történt. Személyi sérülés nem történt és az épület sem gyulladt ki, de a rendőrség szerint a Molotov-koktélok – amelyek végül a közösségi ház tövében elégtek – alkalmasak voltak tűz okozására - írta a hirado.hu.

Berlinben is összecsapták a Hamász-párti tüntetők a rendőrökkel Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Paul Zinken

Október 7-én a Hamász nevezetű terrorszervezet támadást indított Izrael ellen. Emiatt a német rendőrség néhány nappal ezelőtt figyelmeztetést adott ki, mely szerint támadások várhatók zsidó intézmények ellen. A rendőrség figyelmeztetett arra is, hogy palesztinbarát elkövetők támadást intézhetnek a Berlinben és környékén élő „felismerhetően izraeli és zsidó személyek ellen".

Lefejezések, késelések, lövöldözések

A Hamász terrortámadása óta ismét világos lett mindenki előtt, hogy az Európába beengedett illegális migránsok a terrorizmus táptalaja az öreg kontinensen. Hétfő este újabb migráns terrortámadás történt Európában. Ezúttal Brüsszelben lőtt le három embert egy tunéziai bevándorló, aki korábban menedékjogot kért. Ketten meghaltak, a harmadikat életveszélyes állapotban vitték kórházba. Az áldozatok svédek voltak. Lefejezések, késelések, gyújtogatások és a szervezett bűnözés kiépítése - ezekkel lehet a legjobban jellemezni azt a folyamatot, amit az illegális migránsok tömeges beáramlása okoz Európában. Mára már mindennaposak a gyilkosságok Franciaországban, Olaszországban és Németországban is. Brüsszel ennek ellenére még több illegális bevándorlót osztana szét az uniós országokban.

- jelentette ki az Origónak adott interjúban Nógrádi György. A biztonságpolitikai szakértő úgy látja, hogy nem tudják kiutasítani a migránsokat, az a néhány pedig, akit kiutasítanak, szinte azonnal visszajön. Nógrádi György szerint Brüsszelben a pártok szeretnék a migrációs hátterű embereket megnyerni, hogy rájuk szavazzanak. Hozzátette: ez eddig még mindig visszaütött, de a belga és uniós politikai elit ezt nem hajlandó tudomásul venni.

A hétfői brüsszeli terrortámadást is egy illegális bevándorló követte el Forrás: AFP/Hatim Kaghat

Már a migránspártiak is aggódnak?

A nyugati áldatlan állapotok miatt már Konstantin von Notz, migrációpárti zöldpárti politikus is aggodalmát fejezte ki. A biztonsági helyzet, amely egyebek között az ukrajnai háború miatt már korábban is meglehetősen siralmas volt, a legutóbbi fejlemények miatt ismét jelentősen súlyosbodott – mondta a parlamenti ellenőrző bizottság elnöke a Funke Mediengruppe című lapnak, amely a harmadik legnagyobb Németországban.

- jelentette ki a politikus, aki többek között azt javasolta, hogy az olyan intézményeket, mint a hamburgi Iszlám Központ (IZH), zárják be. Az IZH-t, amelyet az Alkotmányvédelmi Hivatal évtizedek óta felügyel, az iráni rezsim kiterjesztésének tekintik, amely gratulált a Hamász terrorszervezetnek az Izrael elleni támadáshoz, és azt a fegyveres ellenállás folytatásának fordulópontjának nevezte – írta a Magyar Nemzet.

Gáza lehet Németországból

Izrael németországi nagykövete, Ron Prosor eközben óva intett attól, hogy egyfajta Gáza alakuljon ki német földön. Ez a fenyegetés akkor áll fenn, ha a Samidounhoz és a Hamász más támogatóihoz hasonló csoportok továbbra is visszaélnek a német demokráciával – mondta az ARD és a ZDF közös reggeli műsorában.

- fogalmazott, és a jelenlegi izraeli helyzettel kapcsolatban Prosor hozzátette, hogy egyértelmű, hogy a Gázai övezet palesztin lakosságát fel kell szabadítani a Hamász uralma alól. Minden erőfeszítés ellenére ugyanis Izrael nem tudja garantálni az ártatlan civil lakosság védelmét, amíg a Hamász pajzsként használja ezeket az embereket.

Gáza lehet Németországból? Forrás: MTI/EPA/Mohamed Szaber

Németországban a Hamász terrortámadásai óta szinte minden napra jut egy palesztinpárti demonstráció, az emberek azt ünneplik az utcákon, hogy százakat mészároltak le a Hamász katonái egyetlen nap alatt. A politikusok ismét szigorúbb fellépést sürgettek a németországi antiszemita agitátorokkal szemben. Karin Prien, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) alelnöke azt mondta:

Prien, aki a CDU Zsidó Fórumának szóvivője, a Bild című lapnak írt cikkében azt írta, hogy minden területen szigorítani kell a terror és az antiszemitizmus támogatásának jogi következményeit.

Migránsáradat Spanyolországban

Időközben olyan sok afrikai bevándorló érkezik a Kanári-szigetekre, hogy már a Vöröskeresztnek sincs kapacitása ellátni őket. Önkénteseket toboroz a Vöröskereszt, mert már nem bírják ellátni a Kanári-szigetekre érkező illegális bevándorlókat. José Antonio Rodriguez, a humanitárius szervezet sürgősségi csoportjának regionális vezetője közölte: eddig egyik szigetről a másikra csoportosították át embereiket annak érdekében, hogy mindenhol el tudják látni a százasával érkező afrikaiakat, de a helyzet mostanra túlnőtt rajtuk, és már nincs ember, akit a régión belül mozgósítani tudnának.

Közben a spanyol belügyminisztérium bejelentette, hogy megdőlt az októberi migrációs rekord a Kanári-szigeteken.

A statisztikák szerint a hónap első tizenöt napjában 8561 illegális bevándorló kötött ki a szigetcsoport tagjain, amire a 2006-os migrációs válság óta nem volt példa. A január 1-től október 15-ig tartó időszakot nézve pedig már 23 537 menekültről beszélhetünk, ami azt jelenti, hogy a 2006-os éves csúcs is megdőlhet, amikor 31 678 embert húztak partra a szigetvilágban. Ha utóbbi végül mégsem történik meg, akkor is az idei év lesz a második legsúlyosabb az illegális migrációban, miután a csúcstartó 2020-as év adatai épp az elmúlt napokban dőltek meg (akkoriban 23 271 fő érkezett).

Elképesztő mennyiségű migráns érkezett a Kanári-szigetekre Forrás: AFP/Desiree Martin

A belügyminisztérium már dolgozik a Kanári-szigetek tehermentesítésén, amit a regionális elnök hetek, sőt hónapok óta kér, ugyanis már nyáron úgy becsülték, hogy az őszi időszakban a megszokottnál több afrikai menekült száll majd hajóra, hogy elérje Spanyolországot. Ha pedig a tengeri és szárazföldi migrációs számokat együtt nézzük, a statisztika alapján ki lehet jelenteni, hogy a tavalyi év azonos időszakához képest már most 46 százalékkal több migráns érkezett idén Spanyolországba (2022-ben 25 169-en, 2023-ban már 36 814-en jöttek) – írta a Magyar Nemzet.

A ceutai és a melillai határon ugyanakkor ötven százalékkal visszaesett a törvénytelen bevándorlás, ami azt jelenti, hogy a spanyol és a marokkói kormány egyezsége gyümölcsöző volt, és a közös ellenőrzések hatékonyak.

Brüsszel egy Lampedusát hozna létre a magyar déli határon

Miközben Európában tombol a migránsterror, addig Brüsszel Magyarországra is tízezreket telepítene be. Már több mint 150 ezer illegális határátlépést akadályoztak meg idén a magyar hatóságok a határok mentén, de a jövőben a migráció további erősödésére számítanak a hatóságok - hangzott el Rétvári Bence és Bakondi György október 13-i tájékoztatóján. Szóltak arról is, hogy a migránsok egyre agresszívebbek, és egyre szervezettebbek az embercsempészek is. Rétvári Bence ismertetése szerint Brüsszel célja az illegális migránsok kötelező szétosztása a tagállamok között. Ennek egyik legfőbb eleme az úgynevezett krízisrendelet, ami kvóták alapján való kötelező elosztás jelent.
Magyarország azért is ellenzi a kvótarendeletet, mert egy Lampedusa jönne létre a déli határon.