Elképesztő fordulat: üzent az Egyesült Államok, már elkerülhetetlen az ukrán összeomlás

Ukrajna, orosz-ukrán háború, háború, 2023.11.08.,
Artillerymen Mortar gunners of the First Presidential National Guard Brigade of Ukraine BUREVIY (Storm) during a practical exercise at a training ground in northern Ukraine, November 8, 2023. (Photo by Maxym Marusenko/NurPhoto via Getty Images)
Vágólapra másolva!
A Fehér Ház hivatalos oldalán jelent meg egy közlemény, amiben arról számolnak be, hogy az Amerikai Egyesült Államok idén már biztosan nem küld pénzügyi segélyt sem Ukrajnának, sem pedig Izraelnek - írja a Magyar Nemzet. A portál szerint ugyanis Joe Biden amerikai elnök aláírta azt a törvényt, amivel befagyasztják a támogatások küldését.
Vágólapra másolva!

A Magyar Nemzet összefoglalója szerint a törvény értelmében

legkorábban egy újabb Ukrajnának küldendő pénzügyi csomagról csak január elején kezdődhet el egy tárgyalás.

Joe Biden amerikai elnök október végén döntött úgy, hogy nehéz helyzetbe hozná a republikánus törvényhozókat, akik nem akarják tovább finanszírozni az ukrajnai háborút. Az elnök akkor egy televíziós beszédet intézett az amerikai néphez, amelyen újabb milliárdokat kért a háború folytatásához, ám most úgy, hogy a két országnak küldendő támogatást összemosta volna egy törvénybe, Ukrajnának hatvan, Izraelnek pedig 14 milliárd dollárt küldtek volna.