Ősi szamurájfegyverrel kergették el a bolti tolvajokat Japánban - videó

Vágólapra másolva!
A sasumata nevű szamurájfegyver egyre népszerűbb Japánban, miután egy helyi ékszerbolt alkalmazottja egy ilyen eszközzel üldözte el a támadókat egy rablási kísérletben.
Vágólapra másolva!

Egy tokiói ékszerbolt alkalmazottja sikeresen meghiúsított egy rablási kísérletet. A hős azonban nem sokkolóval vagy paprikaspray-vel volt felfegyverkezve, hanem egy olyan fegyverrel, amelyet több száz éve a szamuráj harcosok találtak fel.

A sasumata nevű fegyver egy olyan rúd, amelynek a végére két tüske van erősítve.

Két gyanúsítottat letartóztattak a vasárnapi incidens után, a harmadikat továbbra is keresik.

A felvételen látható, amint a fehér ingbe öltözött bolti alkalmazott a sasumatával hadonászva üldözi el a tolvajokat.

Miután a vasárnap este elkövetett rablási kísérletről készült felvételek terjedni kezdtek az interneten, egy autóalkatrész-gyártó cég (amely szintén gyártja a fegyvert) arról számolt be, hogy egyre több megrendelést kapnak - írta a The Guardian.

@nbcnews A man fought off jewelry store robbers in #Tokyo using a sasumata Japanese polearm, a traditional weapon used by the #samurai♬ original sound - nbcnews

A fegyvert először a szamurájok használták az Edo-korszakban (1603-1868).

A sasumatát a rendőrök még mindig használják Japánban.

Az egyik japán cég váratlan haszonélvezője lett az incidensnek

Elárasztották őket a megrendelések.

A cég vezetője elmondta, hogy korábban havonta csak néhányat adtak el, de ősz óta naponta akár 10 megrendelést is kapnak.

A kínálatukban szerepel olyan típus is, amely egy erős gumiszalagot enged ki, amely a támadó teste köré tekeredik, hogy meggátolja annak mozgását.

A cég elnöke, Takemitsu Sano azonban óva intett attól, hogy a sasumata fegyvereket harcra használják, hangsúlyozva, hogy önvédelemre szánják őket.

2001-ben a tanárok körében nőtt meg a kereslet a fegyver iránt, miután egy férfi megölt nyolc gyereket egy oszakai általános iskolában.