Lebukott Ukrajna, az őrjöngő Zelenszkij folyamatosan hazudik

Ukrajna, orosz-ukrán háború, háború, 2023.11.08.,
Artillerymen Mortar gunners of the First Presidential National Guard Brigade of Ukraine BUREVIY (Storm) during a practical exercise at a training ground in northern Ukraine, November 8, 2023. (Photo by Maxym Marusenko/NurPhoto via Getty Images)
Vágólapra másolva!
A MCC Geopolitikai Műhelyének kutatója a Facebook-oldalán közzétett elemzésében világossá tette, a Hamász terrortámadása nyomán az orosz-ukrán háború egyértelműen kikerült a hírek első vonalából. Ez pedig azt eredményezi, hogy az ukrán vezetés egyre durvább és hangzatosabb (ál)hírekkel kénytelen előállni.
Vágólapra másolva!

„Ezek közé tartoznak azok a meg nem erősített állítások, amelyek szerint a 16 év feletti tanulók behívását tervezi az ukrán vezetés, vagy az ukrán titkosszolgálatokon belüli állítólagos »alvó orosz sejtek« mozgolódásáról és egy általuk szervezendő újabb Majdanról szóló, egyértelműen valótlan állítások" – olvasható a posztban.

Párhuzam Hitlerrel

A Mandiner közölte, az MCC Geopolitikai Műhelyének kutatója úgy látja: az első esetben

Zelenszkij elnök nemcsak beismerné, hogy Ukrajna vesztésre áll a háborúban, hanem egyértelműen az ország jövőjét kockáztatná.

Somkuti szerint ezzel a lépéssel ráadásul felkínálna „egy kellemetlen párhuzamot", hiszen legutóbb Németországban történt meg (1944 szeptemberében), hogy minden 16 és 60 év közötti férfit katonai szolgálatra hívtak be.

A hadtörténész szerint a másik hír még ennél is sokkolóbb, hiszen teljes mértékben kizárt, hogy majdnem két év háborúskodás után az ukrán titkosszolgálatokban lehetnének kettős vagy alvó ügynökök. „Ez legfeljebb egy erőtlen próbálkozás egy esetleges Zelenszkij elnökkel szembeni lakossági megmozdulás lejáratására" – olvasható a bejegyzésben.