Már a saját hadserege is Zelenszkij ellen fordult

Zelenszkij
Volodimir Zelenszkij
Vágólapra másolva!
Nemcsak a frontvonalakon dúlnak a harcok Ukrajnában, Volodimir Zelenszkij és a hadsereg vezetői között is áll a háború – derült ki Olekszij Aresztovics volt ukrán elnöki tanácsadó őszinte vallomásából. Aresztovics szerint Zelenszkij politikája nem hatékony, melynek fő oka az ellentámadás sikertelensége.
Vágólapra másolva!

Az ukrán elnök hivatalának volt tanácsadója, Olekszij Aresztovics elárulta, hogy konfliktus van Volodimir Zelenszkij államfő és a hadsereg között.

– jegyezte meg Aresztovics, aki egyetértett az ukrán fegyveres erők főparancsnoka, Valerij Zaluzsnij véleményével, miszerint az ukrajnai konfliktus zsákutcába jutott.

Volodimir Zelenszkij Forrás: AFP/Ukrainian Presidential Press Service

– vélekedik Aresztovics, aki szerint Zelenszkij vagy túl önközpontú, vagy túl ukráncentrikus.

"Bizalomra van szükségünk, nem elnyomásra. Az alapképzésnek ukrán nyelvűnek kell lennie. De ha spanyolul, oroszul vagy bolgárul akarunk kiadni egy könyvet, akkor ennek is helyet kell adni a hazánkban. Mert a következő lépés az egyház teljesen ostoba módon történő elnyomása lesz"

– jegyezte meg Aresztovics.

Az Ukrajnát elhagyó Aresztovics korábban bejelentette, hogy indul az államfői posztért.

Elkezdte aktívan kritizálni Zelenszkij és közvetlen környezetének cselekedeteit. Aresztovics különösen az állami és katonai irányítás terén elkövetett stratégiai hibákkal vádolta az ország vezetését.

Az elnökjelölt november 1-jén tette közzé programját, amelynek egyik pontja szerint Ukrajnát csatlakoztatná a NATO-hoz azzal a feltétellel, hogy nem foglalja vissza a mostanáig elvesztett területeket - írja a Magyar Nemzet.