Megtámadta Ukrajna Oroszországot, óriási a pusztítás

Ukrajna, orosz-ukrán háború, háború, 2023.11.20.
DONETSK OBLAST, UKRAINE - 18 NOVEMBER: Ukrainian soldiers fire artillery at their fighting position in the direction of Bakhmut, Ukraine, 18 November 2023. (Photo by Diego Herrera Carcedo/Anadolu via Getty Images)
Vágólapra másolva!
November 26-án éjjel az orosz légvédelmi rendszerek 20 drónt lőttek le Moszkva, Tula, Kaluga és Brjanszk térségében – írja az orosz védelmi minisztérium.
Vágólapra másolva!

Szergej Szobjanin moszkvai polgármester elmondta, hogy a

drónok „tömeges támadása" során több drónt lelőttek Naro-Fominsk és Podolsk, valamint Odintszovo és Ramenszki városi körzetekben.

"Nincs áldozat, súlyos károk sem keletkeztek" - írta a polgármester.

A támadás után a moszkvai Vnukovo és Domodedovo repülőterek felfüggesztették a repülőgépek fogadását és indítását. A Kommersant a Yandex Schedules adataira hivatkozva azt írja, hogy összesen 13 járat késett a repülőtereken, és további hármat töröltek.

A Tula régióban Alekszej Djumin regionális kormányzó szerint két drónt lőttek le. „Egyikük egy lakóházba ütközött Tulában. Komoly kár nem történt, de három lakás ablaka betört. A ház egyik lakója könnyebb sérüléseket szenvedett el" – mondta Dyumin.

Megtámadta Ukrajna Oroszországot, óriási a pusztítás Forrás: Anadolu via Getty Images/Diego Herrera

A brjanszki régió kormányzója, Alexander Bogomaz arról számolt be, hogy

öt drónt lőttek le a régióban.

Elmondása szerint a támadás következtében senki sem sérült meg.

A kalugai régió vezetője, Vlagyiszlav Sapsa is beszámolt megsemmisített drónokról Dzerzsinszkij és Zsukovszkij körzetében. Azt nem részletezte, pontosan hány drónról van szó.

Az orosz védelmi minisztérium közölte, hogy reggel további négy drónt lőttek le Brjanszk, Szmolenszk és Tula régiókban - írja a Meduza.