Megszólalt Putyin, elmondta, mi lesz a háború után

Putyin
Vágólapra másolva!
Erős és szuverén Oroszország nélkül nincs globális stabilitás - erről beszélt Vlagyimir Putyin orosz elnök kedden videóüzenetben egy konferencián.
Vágólapra másolva!

Kedden tartott konferenciát az Orosz Népi Világtanács Szocsiban, amelyen Vlagyimir Putyin is megszólalt videóüzenet formájában, írja a Reuters. Az orosz elnök emlékeztetett:

Oroszország nem pusztán nemzetállam, hanem ennél jóval több: civilizációs állam, amelynek küldtetése van a "kivételességet" hirdető országok megállítását illetően.

Ezzel az Egyesült Államokra utalt, amelynek terjeszkedését és globális befolyásának kiterjesztését nagyban segítette az "amerikai kivételesség" (american exceptionalism) ideológiája. Az orosz elnök hozzátette:

- húzta alá Putyin elnök.

Szerinte a kollektív Nyugat nyíltan ellenséges magatartást képvisel Oroszországgal szemben, amit az is bizonyít, hogy egyre erőteljesebbé kezd válni Nyugaton az egységes orosz nemzetállam "dekolonizációjáról" szóló narratíva, vagyis a liberális média igyekszik az orosz nemzet szerves részét képező kisebbségeket elnyomott etnikumokként feltüntetni, felszítva ezzel körükben a szakadár eszmeiségeket.

- mondta Putyin.