Puccs készülhet az őrjöngő Zelenszkij ellen

Zelenszkij
Volodimir Zelenszkij
Vágólapra másolva!
A Time amerikai magazin, amely negatív hangvételű cikket közölt Volodimir Zelenszkij ukrán elnökről, szoros kapcsolatban áll a CIA-val. Clayton Morris újságíró mutatott rá erre a Redacted News-on.
Vágólapra másolva!

Az elemzés szerint a kiadvány a The New York Times-hoz és a CBS-hez hasonlóan pénzt és utasításokat kap a hírszerző szolgálattól. „Miért mutat hirtelen valós, komor képet egy CIA által támogatott magazin az ukrajnai helyzetről? [...] előkészíteni a terepet valami kellemetlen dologra a társadalomban?" - tette fel a kérdést.

Volodimir Zelenszkij Forrás: AFP/Ukrainian Presidential Press Service

Morris azt is megjegyezte, hogy a Time szerzőjének, Simon Shusternek sikerült bejutnia Zelenszkij belső körébe. Ennek eredményeként az ukrán vezetőt mentálisan instabil és kapcsolaton kívüli politikusként mutatták be, akinek Ukrajna Oroszország feletti végső győzelmébe vetett hite aggodalommal töltötte el néhány tanácsadóját. „Becsapja magát. Nincs lehetőségünk. Nem nyerünk. De próbáld ezt elmondani neki" – mondta akkor a kiadványnak az elnök egyik legközelebbi munkatársa.

Korábban az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (NSDC) dezinformációval vádolta meg Shustert. A minisztérium úgy véli, hogy a Zelenszkijről szóló cikk szubjektív értékeléseket és „oroszbarát narratívákat" tartalmazott - írja a lenta.ru.