Megrázó hírek érkeztek Kárpátaljáról

Kijev, Ukrajna, katona, Oroszország, kiképzés, háború, orosz-ukrán háború
Kijev, 2023. október 24. A Szibériai zászlóalj tagjai kiképzésen vesznek részt egy Kijev közelében lévő gyakorlótéren 2023. október 24-én. A zászlóaljat az ukrán fregyveres erők nemzetközi légiójának egységeként állították fel orosz állampolgárságú volt katonákból, polgárjogi aktivistákból és önkéntesekből, akik küzdeni szándékoznak az Ukrajnát megtámadó orosz haderő ellen. MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko
Vágólapra másolva!
Hétfőtől 3 napos gyászt hirdettek Kárpátalján amiatt, hogy két napja egy orosz rakétatámadás következtében meghalt a munkácsi 128-as számú különálló hegyi rohamdandár több mint húsz katonája, sokan pedig megsebesültek a frontvonal közelében, Zaporizzsja megyében - közölte hivatalos közösségi oldalain Viktor Mikita, a megyei katonai közigazgatási hivatal elnöke.
Vágólapra másolva!

A november 6-tól kezdődő gyásznapokon a megye valamennyi intézményében félárbócra eresztik az állami lobogókat, minden reggel 9 órakor egyperces néma csenddel adóznak a halottak emlékének, a templomokban pedig istentiszteleteket tartanak.

Háromnapos gyászt hirdettek Kárpátalján a súlyos katonai veszteségek miatt. A kép illusztráció! Forrás: MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko

A halottak száma meghaladta a húszat, sokan megsebesültek, közöttük civilek is, mert egy orosz Iszkander típusú rakéta csapódott be november 3-án a frontvonal közelében fekvő Zaporizzsja megyei településen.

Rusztem Umerov ukrán védelmi miniszter vizsgálatot rendelt el a körülmények tisztázása céljából.
A katonai vezetés azután adott ki tájékoztatást a tragédiáról, hogy a hír elterjedt a közösségi médiában.