Elítélte a bíróság az Izraelben bujkáló Gyurcsány-közeli ügyvédet

dániel Péter
Vágólapra másolva!
Hamis vád miatt ítélték el az Izraelben bujkáló Gyurcsány-közeli ügyvédet, Dániel Pétert – tudta meg az Origo. A büntetőügy egészen 2012-ig nyúlik vissza, amikor Dániel azzal vádolta meg a gój motorosok vezetőjét, hogy megütötte őt a bíróságon. Ez azonban az ítélet szerint hazugság volt.
Vágólapra másolva!

Százötvenezer forintos pénzbírságra ítélte novemberben a Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB) Dániel Pétert – derült ki a Fővárosi Törvényszék lapunknak adott tájékoztatásából.

Dániel Péter Forrás: Facebook

A jó ideje Izraelben élő jogászt azért vonták felelősségre, mert még 2012 azt állította, hogy a Gój Motoros Egyesület elnöke ököllel állon vágta a bíróság folyosóján. Csakhogy a hatóság szerint ez nem így történt, emiatt pedig hamis vád miatt kellett felelnie. A hosszú évek óta tartó procedúra végére csak részben került pont, hiszen a döntés nem jogerős. Emiatt az eljárás miatt egyébként idén szeptemberben körözni kezdték Dánielt, igaz, egyelőre csak belföldi elfogatóparancsot adtak ki ellene.

Wittner Máriát is megrágalmazta

Az ügyvéd, DK-s aktivista egyébként arról vált híressé, hogy 2010-ben kaszinótojással kente össze a Nemzeti Együttműködés Nyilatkozatát, 2012-ben pedig vörös zománcfestékkel öntötte le a Kerekiben felállított Horthy Miklós-szobrot, amelynek nyakába táblát akasztott „Tömeggyilkos" és „Háborús bűnös" feliratokkal.

Meglepő, de pár évvel később Wittner Máriát gyalázó írása miatt még a Demokratikus Koalíció is elhatárolódott tőle.

Emlékezetes, korábban prostituáltnak bélyegezte a Fidesz volt országgyűlési képviselőjét, ezért évekkel ezelőtt magánvádas rágalmazási eljárás indult vele szemben, ami miatt ugyancsak elfogatóparancsot adtak ki ellene.

Eljárás alá már nem tudták vonni, mert Izraelbe menekült.

2017-ben aztán mégis felbukkant hazánkban, elő is állították, és hamis vád gyanújával kihallgatták, majd szabadon engedték. Utóbbi ügyben született néhány hete ítélet.

Húszmillió dollárra perelné a magyar államot

Dániel a bujkálása alatt nem tétlenkedik, hiszen rendszeresen megszólal a magyar közéletet érintő kérdésekben. Pár hónapja például a közösségi oldalán azt állította, hogy ő is benne volt az EP jogi szakértői csapatában, amely előkészítette a Magyarországot elítélő határozatot. Mint írta: örömmel tett eleget a felkérésnek.

Persze ezeket a kijelentéseit érdemes fenntartásokkal kezelni, már csak azért is, mert korábban arról is beszélt, hogy ő áll a Borkai-ügyet kirobbantó „Ördög Ügyvédje" blog mögött. Erről azonban kiderült, hogy nincs így.

A szökésben lévő ügyvéd legutóbb néhány napja adott hírt magáról, amikor a Népszavának arról nyilatkozott, hogy az őt ért „sérelmek" miatt húszmillió dolláros kártérítési pert indít több nemzetközi bíróságon a magyar állam ellen.