Döbbenetes: bármelyik pillanatban véres forradalom törhet ki Ukrajnában

ukrajna konfliktus kijev függetlenség tér majdan
Férfi ukrán nemzetiszínű zászlóval, amint a kijevi Függetlenség-téri aktivisták égő gumiabroncsokkal tiltakoznak a barikádjaik elbontása ellen 2014. május 31-én.
Vágólapra másolva!
Ukrajna elnöki hivatalának volt tanácsadója, Olekszij Arestovics három forgatókönyvet vázolt fel arra nézve, mi várhat Ukrajnára 2024-ben. Egyik sem pozitív kimenetelű, szerinte akár egy a Majdanhoz hasonló forradalom is kitörhet a háborútól szenvedő országban.
Vágólapra másolva!

A politikus a Rzeczpospolita című lapban osztotta meg gondolatait, ahol Ukrajna jövőjét taglalta három pontban.

Ebben az esetben Oroszországnak, az Egyesült Államoknak és Kínának meg kell állapodnia abban, hogy a harcokat Ukrajna területén abbahagyják. Ez azonban Kijev számára nem jelentené a konfliktus békés lezárását, hiszen a felek előbb vagy utóbb úgyis megszegnék a tűzszüneti megállapodást. Fokozná a konfliktust, hogy a háborúból visszaérkező katonák szembesülnének a rideg valósággal.

Ukrajna elnöki hivatalának volt tanácsadója, Olekszij Arestovics három forgatókönyvet vázolt fel Ukrajna számára a jövő évre nézve. Egyik rosszabb, mint a másik Forrás: Unian

A fegyveres harcok folytatódnak, ahogyan eddig, Ukrajnát továbbra is támadja a Nyugat - ez lenne a második kimenetel. A volt tanácsadó szerint az ukrán fegyveres erők (AFU) nem tudják sikerre vinni a küzdelmet, és akkor a vezetők egymás torkának ugranak, megindul a bűnbakkeresés.

- jellemezte Arestovics a harmadik lehetőséget.

A politikus korábban azt mondta, hogy kizárólag a Nyugat és Oroszország közötti tárgyalásokkal lehet véget vetni a konfliktusnak.