Világháborús fenyegetés: döbbenetes, mire készül az USA

NATO's Exercise Cold Response 2022, military exercise in the Arctic Horizontal ILLUSTRATION
A US soldier from the 3rd Battalion, part of the 6th Marine Regiment, participates in the international military exercise Cold Response 22, at Sandstrand, North of in Norway, on March 21, 2022. - Cold Response is a Norwegian-led winter exercise in which NATO and partner countries participate. (Photo by Jonathan NACKSTRAND / AFP)
Vágólapra másolva!
Lloyd Austin, az Egyesült Államok védelmi minisztere kedden egy zártkörű tájékoztatón arra figyelmeztette a kongresszust, hogy ha nem fogadnak el több segélyt Ukrajnának, akkor "nagyon valószínű", hogy amerikai csapatokat is be fognak vetni Európában.
Vágólapra másolva!

Az Egyesült Államokban egyre nagyobb ellenállás övezi Ukrajna további pénzügyi és katonai támogatását. Az amerikai narratíva szerint azért kell Ukrajnát támogatni, mert ellenkező esetben, ha Vlagyimir Putyin átveszi az uralmat Ukrajnában, akkor megkapja Moldovát, Georgiát és a Baltikumot is.

A háborúpárti demokrata vezetés kész bevetni az amerikai hadsereget Ukrajnában Forrás: AFP/Jonathan Nackstrand

A Breitbart című amerikai lap arról ír, hogy tegnap egy zártkörű meghallgatást tartottak az amerikai kongresszusban, ahol ezekre a félelmekre reflektálva Lloyd Austin, az Egyesült Államok védelmi minisztere azzal fenyegette a republikánus politikusokat,

hogy ha elakadna Ukrajna további segélyezése, akkor nagyon valószínű, hogy amerikai csapatokat fognak bevetni az országban, akik aktívan harcolhatnak majd az oroszok ellen.

A sajtó beszámolója szerint a védelmi miniszter fenyegetése nem győzte meg a további segélyezést ellenző republikánus tábort, akik több elszámoltathatóságot és átláthatóságot követelnek a Biden-kormányzattól.

Legutóbb Joe Biden 106 milliárd dolláros segélycsomagot kért a Kongresszustól, amelynek nagy részét – 61 milliárd dollárt – Ukrajna kapja. Ezt kiegészítené az a 113 milliárd dollár, amelyet 2022 februárja óta Ukrajna támogatására különítettek el az Oroszországgal vívott háborúban.