Lecsapott a rettegett trópusi ciklon Indiára, már nyolc ember meghalt

Vágólapra másolva!
Heves esőzésekkel és erős széllökésekkel érte el kedden India délkeleti partvidékét a Michaung ciklon, az áradások miatt legkevesebb nyolc ember halt meg - közölték az illetékes hatóságok.
Vágólapra másolva!

A ciklon kedden, óránkénti 90-110 kilométeres sebességű széllel érte el Ándhra Prades állam partvidékét - közölte az állam viharjelző központja.

Az iskolákat bezárták,

a hatóságok több mint kilencezer embert kitelepítettek

az alacsonyan fekvő területekről.

Kedd reggelig mintegy 390 milliméternyi eső esett, az előrejelzések szerint a következő napokban is további esőzésekre lehet számítani.

A viharos szél fákat csavart ki, károkat okozott a termőföldeken.

A Chennai repülőteret lezárták, mivel elöntötte a víz, közel 70 járatot töröltek - írja a CBS News.

A központ előrejelzései szerint beletelhet három órába is, mire a trópusi vihar átszeli a partvidéket, és a vihar gyengülése előtti 24 órában további heves záporokra lehet számítani.

Tamilnádu államban több napos heves esőzések előzték meg a ciklon érkezését. A felhőszakadás okozta balesetek

nyolc ember halálához vezettek, közülük négy embert egy leomló fal nyomott agyon

- közölte a helyi katasztrófavédelem.

Csennaiban, az állam székhelyén fákat csavart ki a viharos szél és autókat sodort el az utcákon hömpölygő, bokáig érő víz.

A város kedden is víz alatt állt.

A Michaung ciklon hétfőn a Bengáli-öböl délnyugati részén alakult ki, északról északnyugat irányába halad. Az előrejelzések szerint kedden ér partot Andhra Pradesh tengerparti államában, ahol a tartós szél akár 62 mérföld/órás (közel 100 kilométer/órás) sebességgel – figyelmeztetett a Daily News. az Indiai Nemzeti Meteorológiai szolgálatra hivatkozva.