Többen meghaltak egy Róma környéki kórházban pusztító tűzben

KERESZTELŐ SZENT JÁNOS Tivoli, 2023. december 9.
Az olasz tűzoltóság által közzétett felvételen az állomány tagjai dolgoznak a tivoli Keresztelő Szent János Kórháznál, amelyben tűz ütött ki 2023. december 8-án késő este. A tűzesetnek legkevesebb három hal
Tivoli, 2023. december 9. Az olasz tűzoltóság által közzétett felvételen az állomány tagjai dolgoznak a tivoli Keresztelő Szent János Kórháznál, amelyben tűz ütött ki 2023. december 8-án késő este. A tűzesetnek legkevesebb három halálos áldozata van, halálukat füstmérgezés okozta. Az egész épületet kiürítették. MTI/AP/Olasz tűzoltóság
Vágólapra másolva!
Legkevesebb három halálos áldozata volt annak a tűznek, amely egy Róma környéki kórházban pusztított pénteken éjszaka - közölték a helyi tűzoltók szombaton reggel.
Vágólapra másolva!

A lángok éjjel 11 óra körül csaptak fel a Tivoliban lévő Keresztelő Szent János Kórházban. A három áldozat halálát a helyi médiabeszámolók szerint füstmérgezés okozta.

A mentés során a tűzoltók egy negyedik ember holttestét is megtalálták, de az nem derült ki, hogy az illető halálát a tűz okozta, vagy korábban halt meg.

Az olasz tűzoltóság által közzétett felvételen az állomány tagjai dolgoznak a tivoli Keresztelő Szent János Kórháznál, amelyben tűz ütött ki 2023. december 8-án késő este. A tűzesetnek legkevesebb három halálos áldozata van, halálukat füstmérgezés okozta. Az egész épületet kiürítették Forrás: MTI/AP/Olasz tűzoltóság/-

Az előzetes jelentések szerint a tűz a kórház pincéjében kezdődött, keletkezésének okát azonban egyelőre nem közölték - írja az ABC NEWS.

A lángok gyorsan elharapództak és elérték a sürgősségi osztályt és az intenzív osztályt is.

A felsőbb emeleteket nem érintette a tűz, de a füst miatt az egész épületet ki kellett üríteni.

A kórházból mintegy kétszáz beteget, köztük gyermekeket evakuáltak, a súlyos állapotú pácienseket az olasz főváros több kórházában helyezték el.

A tűzoltóknak az éjszaka folyamán sikerült eloltaniuk a tüzet - írja a Reuters.